fbpx

10 tips om jouw productiviteit te verhogen

Gepubliceerd door BlogBosses op

Op sommige dagen kruipen we het liefst met een dekentje op de bank. Maar wanneer de helft van de week er zo uitziet, dan moet er een lampje gaan branden. Wellicht is er meer aan de hand? Met deze tips zorg je ervoor dat jouw productiviteit naar een hoger niveau wordt getild, zodat je weer tijd en motivatie krijgt om te bloggen. Waarbij het draait om balans, eerlijkheid en mindset. Lees snel verder om te ontdekken welke 10 inzichten helpen om productiviteit te verhogen.

In kaart brengen van jouw activiteiten

Begin bij het begin. Hoe sta je er nu voor? Misschien ben je al heel productief, of is het juist écht nodig om je productiviteit te verhogen. Breng in kaart hoe jouw dagen er op dit moment uitzien en hoe jouw ideale dagen eruit zien. Hiermee brengen we het stukje balans in kaart. Grote kans dat geen dag hetzelfde is, en dat is ook niet erg. Je kunt ervoor kiezen om deze oefening een week lang elke dag te doen, om meer inzicht te krijgen in je weekbesteding.

Oefening

 • Teken een cirkel.
 • Schrijf op welke activiteiten je op een dag doet.
 • Daarna schrijf je op hoe lang je hier ongeveer mee bezig bent in minuten of uren. In een dag zitten 1440 minuten die je kunt opdelen. Je kunt er ook voor kiezen om jouw dagen een week lang bij te houden met de Chrome extensie Toggl. Deze extensie kun je installeren voor Chrome.
 • Deel de cirkel op in stukken per onderdeel en hoe lang je hiermee bezig bent.
 • Teken dan nog een cirkel.
 • Hierin doe je hetzelfde, maar dan deel je deze op aan de hand van jouw ideale dag.
 • Vergelijk de twee cirkels. Wat komt er overeen? Wat is er anders?
 • Hoe ga je ervoor zorgen dat je jouw productiviteit verhoogt en je bij jouw ideale situatie komt? Wat heb je daarvoor nodig?

Doelen bepalen om productiviteit te verhogen

Nu je weet hoe jouw ideale dagen eruit zien en wat je daarvoor nodig hebt kun je concrete doelen gaan bepalen. Dit doe je door doelen op te stellen die SMART zijn. Oftewel specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en tijdgebonden. Met doelen stellen tackle je een deel van het stukje mindset. Want heb je een concreet doel voor ogen, dan is het makkelijker om je productiviteit te verhogen, omdat je weet waar je naar toe kunt werken.

Wil je meer tijd besteden aan bloggen? Stel dan doelen op. Een voorbeeld van een SMART doel is: ik wil de komende drie maanden ten minste 12 blogs schrijven van tenminste 300 woorden. Een beetje hulp nodig bij het opstellen van doelen? Maak dan gebruik van het #WorkOnYourGoals doelen document!

Productiviteit verhogen wordt zo een makkie

 • Omring jezelf met mensen die hetzelfde willen als jij.
 • Werk met themadagen. Werk je bijvoorbeeld 4 dagen per week? Dan zou je een van de overgebleven dagen om kunnen dopen tot jouw ‘blogdag’.
 • Breng jouw kennis in de praktijk. Door jouw kennis te delen kun je anderen helpen, maar ook jezelf. Zo zie je jezelf sneller als expert.
 • Merk je dat je veel aanvragen krijgt van PR-bureaus of krijg je veel verzoeken voor samenwerkingen? Schroef dan je prijs omhoog en ga echt alleen naar evenementen waar je perse bij wil zijn. Je hoeft tenslotte niet bij elk evenement aanwezig te zijn. Wellicht kun je die tijd wel gebruiken om een blog te schrijven.
10 inzichten om productiviteit te vergroten - BlogBosses.nl
 • Stel maximaal 5 to do’s op voor een dag. Dit zodat je niet overladen wordt met van alles wat je moet doen. Plus het voelt goed als je al deze 5 to do’s hebt kunnen doen.
 • Heb je een opdracht waar je tegenop kijkt? Doe deze dan als eerste. Dat zorgt ervoor dat je het niet de hele voor je uit aan het schuiven bent en je uiteindelijk ook de opdracht hebt gedaan.
 • Wil een bedrijf een samenwerking met je aangaan? Vraag dan meteen naar het budget. Dit zodat je zeker weet dat jullie allebei op dezelfde lijn zitten. Wij zijn van mening dat elke blogger geld zou moeten vragen. Je steekt tenslotte tijd en energie in het schrijven van een blog, en dat moet beloond worden. Probeer daarom een maximaal aantal barter deals aan te nemen om het voor jezelf zo prettig en haalbaar mogelijk te maken om te blijven bloggen.
 • Zet notificaties van je e-mail, computer en mobiel uit. Zodat je niet steeds afgeleid wordt als je net lekker in een schrijfflow zit.

Hoe ga jij ermee om als je een onproductieve dag hebt?


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.