3 manieren om een passief inkomen te genereren

Gepubliceerd door BlogBosses op

In deze tijd lijkt iedereen het te hebben over het mislopen van inkomsten. Passief inkomen is dan ook een term waar veel mensen het over hebben. In dit artikel leggen we uit wat een passief inkomen is, oftewel hoe word je slapend rijk. En geven we drie manieren om zelf een passief inkomen te genereren.

Wat is een passief inkomen?

De hamvraag is, hoe word je slapend rijk? Het klinkt natuurlijk heel fijn om zonder al te veel moeite geld binnen te harken. De definitie van passief inkomen luidt als volgt: “Een passief inkomen is een inkomen dat wordt verdiend zonder er steeds voor te hoeven werken.”

Voorbeelden van passief inkomen zijn onder andere spaarrente, die overigens nu historisch laag staat. Maar beleggingen of investeringen in cryptocurrency zijn ook voorbeelden van hoe je een passief inkomen kunt genereren.

Het komt er dus eigenlijk op neer dat je geen uren arbeid verricht, terwijl er mogelijk wel extra inkomen tegenover staat. Heerlijk idee toch?

1. Verkopen van e-producten

Heb jij veel kennis over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld coaching, fotografie of interieur? Dan kan het lonen om een e-book te schrijven. Je doet dan een eenmalige uitgave in de vorm van tijd en geld om het boek vorm te geven, de teksten te schrijven en de visuals te laten maken. En marketing mag je natuurlijk niet vergeten. Jouw e-book moet onder de aandacht worden gebracht, anders koopt niemand deze.

Nadat je het e-book hebt geschreven, kun je er nog maanden of soms wel jaren van profiteren. Wij hebben een doelen document en een blogplanner ontwikkeld. Deze verkopen we door het jaar heen via onze webshop. En deze levert dus het hele jaar door inkomen op, terwijl we er maar 1 keer per jaar tijd in steken.

Natuurlijk zijn sommige e-producten wel tijdgebonden. Men koopt vaak alleen in het begin van het jaar een planner, maar blijft bijvoorbeeld wel bezig met het werken aan doelen. Houd dus rekening met hoe tijdsgebonden jouw product is en speel in op de behoeften van je doelgroep.

Een andere optie is om een online academy op jouw website te ontwikkelen of via Instagram een cursus te geven. Wij geven online masterclasses en ons membership ‘bloggen als een baas’ loopt via Instagram. Het is een groot succes en we hebben onze investeringen al terugverdiend. Bovendien is het erg leuk om te doen!

2. Advertenties plaatsen op je website

Advertenties zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt, als het gaat over een passief inkomen. Maar het kan zeker lonen om je hier in te verdiepen. Er zijn zelfs websites die hier hun business model omheen hebben gebouwd. Denk aan websites die gericht zijn op reisinformatie of goedlopende blogs over uiteenlopende onderwerpen.

Denk voordat je advertenties plaatst op je website, na over de gebruikerservaring van je bezoekers. Wat vind je zelf fijn? Vind je het geen probleem als je af en toe advertenties langs ziet komen? Kijk dan naar de mogelijkheden.

Meld je voor advertenties aan bij Google als uitgever. Dit is een makkelijke manier om geld te verdienen met je website.

3. Affiliate marketing

Laten we toevallig net deze maand affiliate marketing in ons membership behandelen. Met deze manier van marketing link jij bijvoorbeeld vanaf jouw website of sociale-mediakanalen naar een externe partij.

Heb je een website waarbij je veel schrijft over mode, dan zou je mee kunnen doen met het affiliate programma van de Bijenkorf of Wehkamp. Link je vanuit jouw website naar hun producten, en kopen lezers daarna het product? Dan krijg jij een kleine commissie. Hiermee creëer je dus een win-win situatie. Jij blij, de koper blij en de adverteerder blij.

Wil je meer over affiliate marketing leren? We gaan er dieper op in in ons membership. Je hebt nog tot 31 april om je aan te melden.


2 reacties

Beveiliging,internet · mei 5, 2020 op 12:57 pm

Ik heb een hoop kunnen leren van je blog, dank je wel!

    BlogBosses · mei 11, 2020 op 3:09 pm

    Graag gedaan!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.