fbpx

Maak deze 5 fouten niet als je start met bloggen

Gepubliceerd door BlogBosses op

Wil jij in 2020 beginnen met bloggen? Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Maar er zijn wel een paar fouten die je echt niet moet maken als je begint met bloggen, want als je deze maakt, dan kun je juist bezoekers verliezen in plaats van dat je ze enthousiast maakt.

1. Je beheerst de Nederlandse taal niet (goed genoeg)

We maken allemaal wel eens een foutje. Wij lezen onze artikelen altijd allebei na, maar toch staat er soms nog een fout in. Maar anders is het wanneer je nog geen twee zinnen kunt lezen zonder over de taalfouten te struikelen. Hoog op het irritatie-lijstje van BlogBoss Anne staan onder andere mensen die het verschil tussen ‘jou’ en ‘jouw’ niet kennen, en mensen die ‘me’ gebruiken in plaats van ‘mijn’.

Twijfel je over de spelling van een woord, Google het dan altijd even. Doen wij zelf ook nog wel eens. Vooral met woorden die wel of juist niet samengevoegd moeten worden. Of lees deze tips hoe je schrijffouten kan voorkomen.

2. Je schrijft niet over wat jouw bezoekers willen lezen

Beginnen met bloggen is leuk, spannend, en het kan je bedrijf helpen. Maar als je niet schrijft over onderwerpen die jouw lezers boeien, dan kom je niet heel ver.

Want een blog zonder lezers is natuurlijk niet praktisch. Dus zorg dat je goed onderzoek doet naar de interesses van je lezers en beantwoordt hun vragen in blogposts. Maar kijk ook naar welke vragen er gesteld worden in zoekmachines. Zo schrijf je relevante content die voor al jouw bezoekers geschikt is.

3. Je bent niet vindbaar in de zoekmachines

Tja, doodzonde nummer 1 anno 2020 natuurlijk. Want door je blogposts zo te schrijven dat ze gevonden worden, trek je ontzettend veel bezoekers naar je eigen stukje internet. Als je dat lastig vindt, dan hebben we nog een aantal blogs voor je waar je wat tips in kan vinden:

4. Je hebt geen interactie met je lezers

Wij vinden het enorm belangrijk om contact te hebben en te houden met onze lezers. Een groot gedeelte van onze tijd zit dan ook in de contacten met andere bloggers. Daar halen we inspiratie vandaan, en we worden er gewoon heel erg blij van.

Dit doen we niet door de middel van comments onder elke blogpost, maar door actief met ze te babbelen via onze Facebook groep en ons Instagram kanaal. We merken dat er sowieso weinig comments op blogposts komen. Is dat bij jou ook zo? Daarom focussen we liever op andere kanalen.

5. Je doet niets met sociale media

En dan komen we alweer bij de laatste doodzonde. Wel bloggen, maar geen sociale media inzetten voor je blog. Wees niet afhankelijk van sociale media voor het binnenhalen van bezoekers, al raden we wel aan om voor elke platform een kanaal aan te maken. Ook al verwijs je alleen naar het hoofdkanaal dat je gebruikt.

Waarom? Het is goed voor je vindbaarheid en daardoor kunnen anderen ook niet jouw username claimen. Daarnaast raden we ook aan om bijvoorbeeld een e-maillijst op te bouwen.

Social media is sowieso wel een fijn middel. Het draagt namelijk (een klein beetje) bij aan je vindbaarheid in de zoekmachines en het maakt dat lezers makkelijker jouw content kunnen delen.

Meer leren over bloggen voor jouw bedrijf? Doe mee met het membership!


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.