7x powervrouwen om te volgen

Gepubliceerd door BlogBosses op

We werken de laatste tijd steeds meer samen met vrouwen. Naast dat we elke drie weken samenkomen met andere vrouwelijke ondernemers, zijn er nog meer powervrouwen die ons inspireren. Voor ons is het belangrijk om onszelf te omringen met vrouwen waar we van kunnen leren en mee kunnen sparren. Maar ook vrouwen die ons leren om dingen net even anders aan te pakken, zodat we daardoor gemotiveerd raken of dingen in een ander perspectief zien. Wie doen dat? Powervrouwen natuurlijk. En dan vooral vrouwen met een positieve en glasheldere mindset. We hebben een lijstje gemaakt met 7 powervrouwen om te volgen op Instagram. In willekeurige volgorde.

Volg deze 7 powervrouwen op Instagram

1. Emilie Sobels

Ze is auteur van maar liefst drie boeken, maar wij kennen Emilie Sobels voornamelijk van haar inspirerende co-working spaces in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Groningen: Hashtag Workmode. Maar ook van The Selfmade Summit, dat het carrière evenement voor ambitieuze vrouwen is.

Wat Emilie inspirerend maakt? Ze deelt haar successen, maar ook haar struggles. Zo deelde ze onlangs hoe de coronacrisis invloed heeft gehad op haar bedrijven. En ook hoe ze daarmee omgaat.

Ze lanceerde dit jaar The Self-made Guide. We hebben hem nog niet gelezen, maar we hebben al veel goede verhalen gehoord over het boek. Bovendien staat hij op ons te-lezen-lijstje.

The selfmade guide - Emilie Sobels review

2. Charlotte van ’t Wout

We volgen Charlotte van ’t Wout al jaren op Instagram. Charlotte weet je als geen ander te raken met haar persoonlijke tips. Van haar leerden we meer over productiviteit, zelfverzekerdheid, introvert zijn en sinds kort ook meer over het kopen van een huis.

Charlotte geeft tips over uiteenlopende onderwerpen. Door haar Stories te kijken, haar podcasts te luisteren en cursussen via C.Academy te volgen hebben we veel over onszelf geleerd en over hoe we ons bedrijf laten groeien.

Het leukste aan haar vinden we dat ze veel dingen uitprobeert die wij zelf nooit zouden doen. Haar out-of-the-box mentaliteit werkt in ieder geval aanstekelijk. Waardoor ook wij steeds meer onze grenzen opzoeken.

3. Lenneke Manschot

Lenneke is een keigoede copywriter. Ze weet precies de juiste woorden te vinden om dingen te omschrijven en ze weet je met die woorden te raken. Een van de blogposts die we met plezier lazen is ‘Mijn grootste fuck-ups als ondernemer (en wat ze gekost hebben)’. Waarin ze vertelt welke keuzes ze gemaakt heeft als ondernemer die ze beter niet had kunnen maken. We herkennen en erkennen dat ook wij sommige van deze missers hebben gemaakt. Bijvoorbeeld het vragen van te weinig geld voor opdrachten. Dit deden wij ook aan het begin van onze blogcarrière. Zo zonde, want die tijd hadden we liever gestoken in het ontwikkelen van producten voor BlogBosses.

Anne schreef overigens een vergelijkbaar artikel. Alleen in dit geval over waar ze liever eerder geld aan had uitgegeven. Je leest haar artikel hier.

4. Sanny Verhoeven

Wie naar Sanny kijkt, voelt zich gelukkiger. Dat is wat wij de afgelopen jaren hebben mogen ervaren. Sanny weet als geen ander hoe je gelukkiger door het leven gaat. Als moeder, ondernemer en vrouw. Door meditatie bijvoorbeeld. Ze deelt dit in toegankelijke vlogs op haar Youtube kanaal Sanny zoekt Geluk en ook via Instagram. Volg haar voor een instant happiness boost.

Powervrouwen om te volgen op Instagram
Copyright van de foto’s ligt bij de Instagram accounts van deze powervrouwen.

5. Marie Lotte Hagen

Wie aan inclusiviteit en diversiteit denkt, denkt aan Marie Lotte Hagen. Samen met Nydia van Voorthuizen runt ze het feministische platform DAMN, HONEY. En schreven ze het gelijknamige boek. Vorig jaar verscheen er een tweede boek: ‘Heb je nou al een vriend?

Wat ons betreft is het boek DAMN, HONEY een eye-opener. Het leert je aan de hand van de eigen ervaringen van Marie Lotte en Nydia, hoe vrouwen nog te vaak in een hokje worden gepropt. Zo krijgen we vaak seksistische opmerkingen, maar is er ook de norm waaraan wij moeten voldoen als vrouw. Het boek is een pleidooi om te doen waar jij zelf zin in hebt. Maar ook een pleidooi over dat je mag zijn wie je bent. Of je vrouw, man, bi, lesbisch, interseks of iets anders bent, dat maakt niet uit.

DAMN HONEY boek

6. Dainahara Polonia

Wie van reizen, terrasjes pakken en lekker eten houdt, is vast weleens in Utrecht geweest. Laat het nou net de stad zijn waar Dainahara Polonia met veel liefde over schrijft. Ze weet alle ins and outs over de stad. Voor alle leuke hotspots, culturele highlights en chille overnachtingsplekken moet je bij haar zijn.

Dainahara heeft in de loop van de jaren heel wat verborgen pareltjes weten vast te leggen met haar digitale pen en camera. Wil je de sfeer van de stad proeven? Check dan vooral even haar Instagram account. Deze powervrouw laat je zintuigen prikkelen.

7. Jacky Nobels

Wie het moederschap en een bedrijf combineert? Dat is Jacky Nobels! Ze geeft waardevolle tips over het moederschap, vanuit haar eigen ervaring en vanuit de ervaring van gastbloggers. En dat maakt haar Instagram-pagina sterk. Juist doordat ze meerdere moeders aan het woord laat, krijg je een beter beeld van waar moeders tegenaan lopen.

Aan haar foto’s en artikelen is te zien dat ze dit met veel passie doet. We vinden deze powervrouw vooral heerlijk authentiek en kunnen nog veel van haar leren.

Welke powervrouw inspireert jou?

Waarschijnlijk heb jij ook powervrouwen in jouw omgeving! Je moeder, oma, collega of… Heb je er al eens over nagedacht om een kaartje te sturen om ze te laten weten dat ze jou inspireren? Niets is zo leuk als om op iemands’ gezicht een glimlach te toveren.

Team BlogBosses

Samen hebben ze meer dan 13 jaar blogervaring: Anne en Evelyne. Dat zorgde ervoor dat zij in 2018 samen BlogBosses startten. Met als doel ondernemers te helpen bij het leren bloggen als een baas. Dat doen ze door het geven van online cursussen en workshops. Binnenkort starten ze samen een online Academy voor ondernemers.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.