5 blogtips van bekende Nederlandse bloggers

Gepubliceerd door BlogBosses op

We hebben de afgelopen jaren veel bloggers mogen interviewen. Wist je dat er bizar veel bloggers in Nederland zijn? Alleen in onze Facebook groep zitten er al bijna 300! Omdat we houden van overzichtjes, hierbij een overzicht van de leukste blogtips van bekende Nederlandse bloggers.

Kim Lokhorst BlogBosses tips

1. Kim van Kim Lokhorst.nl

Kim is super veelzijdig. Naast blogger is ze namelijk ook model, social media expert en influencer. Het is wel een tijdje geleden dat ze een nieuwe blogpost heeft geplaatst, maar ze micro-blogt nog steeds via Instagram.

Haar ultieme tip: “Wees niet bang om te falen. Als ik de beste had willen zijn of de grootste, had ik beter niet kunnen beginnen. Als ik geen spelfouten had willen maken, dan was waarschijnlijk 70% van mijn blogs nooit online gekomen.”

Blogtips van Malou van Blonde Blossom

2. Malou van Blonde Blossom

Malou spotten wij regelmatig met inspirerende posts op Instagram. Ze heeft een hele fijne fotografiestijl en blogt graag over onder andere fashion.

Malou’s ultieme blogtip: “Ik zou zeggen: probeer de statistieken en toffe samenwerkingen los te laten en ga gewoon bloggen over de dingen die jij leuk vindt! Ik merk vaak dat mensen geobsedeerd raken door cijfertjes, terwijl bloggen in de eerste plaats gewoon leuk moet zijn.”

BlogBosses tips Stéphanie Korpershoek BlogBosses.nl

3. Stéphanie van By Francoise Blog

Evelyne kent Stéphanie al best lang. In het verleden heeft ze zelfs meegedaan aan een tour door Amersfoort die Evelyne organiseerde. Stéphanie legt de mooiste locaties vast op een bijzondere manier. Oftewel ze legt haar reizen vast, maar er is meer! Haar liefde voor interieur, buikdansen, TikTok en meer zie je ook terug op haar blog.

Stéphanie’s tip: “Probeer onderscheidend te zijn als je blogt. Bedenk vooraf goed wie je doelgroep of ijkpersoon is. Schrijf dit desnoods helemaal uit. Wie is het? Hoe oud is deze persoon? Hoe heet hij of zij? En wat zijn haar of zijn hobby’s? Waar gaat hij of zij of vakantie? Heeft je ijkpersoon kinderen, of juist niet? En wat voor sites bezoekt hij of zij? Een leuk boek om eens te lezen is ‘Het Lingeriedenken’ van bladendokter Rob van Vuure, de bedenker van de ‘Anybody’-rubriek in de Viva.”

4. Romy van Vaker Vrolijk

Romy beschrijft het zo mooi, wat bloggen voor haar betekent: “Mijn blog is voor mij een online dagboekje. Ik vind het geweldig dat ik allerlei mijlpalen op mijn blog heb vastgelegd, ook voor mezelf. Mijn favoriete artikelen zijn dan ook vaak de persoonlijke artikelen waarin ik mijn ervaringen of geleerde lessen deel. Ik heb dan ook meerdere favoriete artikelen, maar een van mijn recente favorieten is een artikel over hoe ik in de afgelopen jaren meer kleur aan mijn leven heb gegeven. Ik word nog steeds vrolijk van dat artikel en van de kleurrijke fotocollages die erbij staan.”

Romy’s taaltips zien wij regelmatig voorbij komen. Maar wat zij jou aanraadt als blogger: “Blijf vooral trouw aan jezelf en schrijf over waar jij blij van wordt. Ook al denk je misschien ‘Wie leest dat nu?’ of ‘Ja maar, hier is toch al honderd keer over geschreven?!’, je kunt een artikel altijd leuk maken door er je eigen draai aan te geven. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat de beste blogs de blogs zijn waar een oprecht enthousiaste en gepassioneerde blogger achter zit die echt zichzelf is.”

BlogBosses tips - Aneta van Mamapraatjes.nl

5. Aneta van Mamapraatjes.nl

Dat kinderen praatjes hebben, dat wist je al. Maar mama net zo goed hoor! Aneta blogt veel over opvoeden en haar baan als gezinsvoogd. Haar enthousiasme lees je in haar inspirerende en informerende blogposts. Ze stipt bijvoorbeeld obstakels bij het opvoeden van kinderen aan. Die tips kunnen alle moeders, wat ons betreft, wel gebruiken.

Haar tip over bloggen is: “Mijn tip gaat over het gebruiken van zoekwoorden (keywords) in je blogtekst. Die verwerk ik in mijn tekst door synoniemen te gebruiken van mijn zoekwoord, maar ook gerelateerde woorden.” 

Volgens Aneta zijn synoniemen ook ontzettend belangrijk. “Ben je opzoek naar synoniemen van je zoekwoorden? Gebruik hiervoor de pagina www.synoniemen.net. Zoek je gerelateerde woorden van jouw zoekwoord? Scroll op de Googlepagina helemaal naar beneden. Onder het kopje ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan….’ vind je je tientallen ideeën.”

Lees alle BlogBosses tips interviews hier.

Anne en Evelyne BlogBosses

Team BlogBosses

Samen hebben ze meer dan 13 jaar blogervaring: Anne en Evelyne. Dat zorgde ervoor dat zij in 2018 samen BlogBosses startten. Met als doel ondernemers te helpen bij het leren bloggen als een baas. Dat doen ze door het geven van online cursussen en masterclasses. Binnenkort starten ze samen een online Academy voor ondernemers.


1 reactie

Ximaar · augustus 29, 2020 op 9:18 am

Ik kende geen van de 5. 4 staan al meer dan een halfjaar droog. Er is er dus maar 1 die nog actief een blog bijhoud en die vond ik niet aanvullend genoeg om aan m’n bloglijst toe te voegen. Voor mij hoeven mensen niet dagelijks te bloggen, maar bij minder dan eens per week wordt het wel te weinig om iets nog een blog te noemen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.