Bereid je bedrijf voor op de kerst

Gepubliceerd door BlogBosses op

The most wonderful time of the year is coming: KERSTMIS! Maar voor het zover is komt eerst Black Friday nog voorbij. Voor veel bedrijven zijn beiden erg belangrijk. Webshops draaien vaak hun recordomzet in de laatste maanden van het jaar en nu we voorlopig bijna niet naar buiten mogen wordt er waarschijnlijk nóg meer online gekocht. Hoogste tijd dus om je bedrijf voor te bereiden op de drukke dagen.

Is je website up to date?

Hoe vaak loop jij je eigen website na? Veel ondernemers vinden het enorm lastig om hun eigen website bij te houden. Ook wij weten er alles van. Regelmatig willen we alles weer omgooien, omdat we het gevoel hebben dat het beter kan. Deze maand is een moment om jouw eigen website na te lopen en te kijken waar het beter kan. Kloppen al je linkjes nog, heb je een toffe freebie en bijpassend tripwire offer? Hoe is de laadsnelheid van je website?

Zet je kerst-/najaarscollectie online

Wanneer je een webshop hebt, ben je waarschijnlijk al bezig met de kerstcollectie. Als dat nog niet zo is: start daar direct mee. Maar ook voor ondernemers die geen webshop hebben is het goed om na te denken of je mee wilt doen aan Black Friday en of je nog een bijzonder aanbod neer wilt zetten rond de feestdagen. Dat kan in de vorm van een korting, of juist in de vorm van extra’s bij het bestaande aanbod.

Ga iets vaker bloggen

Tja, van deze Blogbosses hoor je natuurlijk wel vaker dat bloggen enorm belangrijk is. Het heeft namelijk veel verschillende voordelen. Zo zien potentiële klanten je bijvoorbeeld eerder als expert. Maar het helpt ook bij de vindbaarheid in de zoekmachines. In de komende maanden is het ook een mogelijkheid om extra zichtbaar te zijn bij je potentiële klanten. Maak bijvoorbeeld een lijstjesartikel met producten of diensten die jij aanraadt.

Deel deze artikelen vervolgens op al je social media kanalen om ze onder de aandacht te brengen.

Gebruik Pinterest!

Maak jij al gebruik van Pinterest? Wij zijn sowieso enthousiast over dit platform, maar in de aanloop naar de feestdagen groeit het aantal actieve gebruikers ook nog eens enorm. Dus ga los op pins over de feestdagen zoals Kerstmis, Sinterklaas.

Meer lezen over hoe je Pinterest in kunt zetten als bedrijf? We schreven er verschillende artikelen over en hebben ook een Pinterest Masterclass voor je.

Zet advertenties in

Zet jij al advertenties in om meer naamsbekendheid te genereren? Adverteren via social media of Google is een makkelijke manier om meer bezoekers en leads te genereren. Dus wacht niet langer en zet je advertenties aan!

Anne en Evelyne BlogBosses

Team BlogBosses

Samen hebben ze meer dan 13 jaar blogervaring: Anne en Evelyne. Dat zorgde ervoor dat zij in 2018 samen BlogBosses startten. Met als doel ondernemers te helpen bij het leren bloggen als een baas. Dat doen ze door het geven van online cursussen en masterclasses. Binnenkort starten ze samen een online Academy voor ondernemers.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.