BlogBosses tips: Bertine Bleijenburg

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die willen vertellen wat het verhaal is achter hun blog. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Bertine Bleijenburg het hemd van het lijf. Ze is sinds kort een blog begonnen en deelt haar ervaringen als millennial. Haar focus ligt op onderwerpen als het bewaken van je grenzen en bewustwording.

BlogBosses tips: Bertine Bleijenburg

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hi! Mijn naam is Bertine Bleijenburg, 26 jaar en getrouwd met de allerliefste man! Van beroep ben ik social worker en dat binnen welzijn met jongeren en daarnaast werk ik in een beschermde woonvorm voor mensen met psychiatrische- en verslavingsproblematiek. Teksten schrijven, sportief zijn, muziek luisteren, mooie plekken vastleggen, alles over mindset en psychologie ontdekken, doe ik graag als ik vrij ben.”

2. Wat voor blog heb je?

“Mijn blog is gericht op mindset. In mijn blogs deel ik eigen ervaringen gericht op stress en hoe je hier mee om kan gaan als ‘’millenial’’. Er wordt veel over stress geschreven, en er zijn ook punten die allang niet meer nieuw zijn over dit onderwerp. Toch wil ik het delen, omdat ik geloof in de kracht van ervaringsverhalen. Vaak komt dit meer binnen bij de lezer, dan een theoretisch verhaal.”

3. Hoe lang blog je nu?

“Sinds een paar maanden ben begonnen met Bertineblogt. Daarvoor typte ik al wel wat teksten voor de fun en om mijn hoofd te ordenen. Zelf denk ik namelijk nogal veel. Dus het werkt(e) therapeutisch. In eerste instantie twijfelde ik ook of ik mijn teksten wel zou delen, want dan kunnen mensen erover oordelen. Dit vond ik wel eng, maar de positieve reacties hebben mij overtuigt door te gaan!”

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Zelf ben ik een paar jaar geleden ziek geweest. Dit kwam door stressklachten. Daardoor werd ik gedwongen naar mezelf te kijken en met name mijn mindset te veranderen. Door teksten te schrijven over wat er allemaal in mijn gedachten rondging vond ik een manier om dit te verbeteren. Het zorgt voor meer overzicht en begrip. Nu is mijn doel om deze gedachtenspinsels te delen en hopelijk anderen te helpen, motiveren of inspireren.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Deze post is mijn favoriet tot nu toe, omdat ik hier mijzelf toespreek en motiveer door te gaan. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is te luisteren naar jezelf en te doen wat je energie geeft. Voor mij is het een hobbelige weg geweest tot het punt waar ik nu ben.

Dat komt mede door het feit dat ik te veel rekening hield met wat een ander nodig had en mijn eigen ambities hierdoor in het nauw kwamen. Met de tijd heb ik geleerd dat iedereen tevreden houden een mission impossible is en dat loslaten nodig is om zelf te groeien. En ja dat is pijnlijk! Dus daarom ook te lang uitgesteld. Het voelt bevrijdend sinds ik durf te groeien en buiten mijn comfort-zone te gaan en dat is wat deze foto benadrukt.

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Kies iets waar je ambitie ligt en ga je blog daar op inrichten. Waar je ambitie ligt, zit je passie en dan kun je groeien. Hiermee ben je automatisch gemotiveerd om ervoor te gaan en als bonus leer je veel medestanders kennen via jouw socials die dezelfde hebben! Wie weet komt hier nog een leuke samenwerking uit voort, zoals ik hier nu connect met Blogbosses! Supertof toch?!”

7. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
Fulltime!

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
Bloggen overal in de wereld

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
Met professionele camera

Bloggen op papier of digitaal?
Digitaal

Bloggen op social media of op een website?
Bloggen op LinkedIn en Instagram

Volg Bertine ook op Instagram en LinkedIn

Foto credits: Andrea Meuleman


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.