BlogBosses tips: Brenda van Brenda Explores

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die ons een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Brenda van Brenda Explores, die een passie heeft voor reizen, het hemd van het lijf. 

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hey BlogBosses! Mijn naam is Brenda, 29 jaar en ik ben een Dutchie die momenteel in Antwerpen woont. Op dit moment werk ik vier dagen per week voor de stad Antwerpen als web en social media projectleider. Daarnaast besteed ik al mijn vrije tijd graag aan het maken van reizen en schrijf ik hierover op mijn blog!”

Wat voor blog is Brenda Explores?

“Ik heb een Engelstalige reisblog ‘Brenda Explores’ waar ik al mijn tips en tricks over de meest uiteenlopende bestemmingen deel. Ik schrijf graag met een beetje humor en een persoonlijke twist. Mijn blogposts kunnen gaan over een fijn museum bij mij om de hoek, maar ook over de tofste gratis activiteiten in New York.

Verder vind ik het belangrijk om aandacht te geven over onderwerpen als duurzaam reizen. Behalve mijn eigen ervaringen laat ik graag andere reisbloggers aan het woord. Ik interview voor mijn rubriek ‘Travel Blogger of the Month’ iedere maand een andere reisblogger. Op deze manier kun je reisverhalen van over de hele wereld lezen door de ogen van bloggers met uiteenlopende achtergronden. “

Hoe lang blog je nu?

“Ik blog sinds vier maanden en ik heb sindsdien het blogvirus helemaal te pakken! Sinds de lancering van mijn blog probeer ik iedere twee weken een blogpost te publiceren. Het liefst zou ik vaker willen bloggen, maar er kruipt stiekem best veel tijd in het verder ontwikkelen van mijn blog en het updaten van sociale media. Soms ben ik bijvoorbeeld aan het editen van één foto gerust al een half uur bezig (oeps!).

Tegenwoordig probeer ik wel iets minder te letten op details en vooral lekker veel te schrijven. Ik merk dat ik iedere dag wel iets bij leer door het kijken naar YouTube. Sinds de start van mijn blog bekijk ik iedere ochtend (tijdens mijn make-up routine, lol) dagelijks filmpjes over SEO, het verder ontwikkelen van fotografieskills of zakelijke tips van girlbosses. Ik droom ervan om van mijn blog ooit een bijverdienste te maken. Op dit moment is het vooral een hele fijne hobby!”

Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

“Een jaar geleden ben ik begonnen met het delen van mijn reisfoto’s op Instagram. In eerste instantie was mijn account een persoonlijk reisdagboek van de reizen die mijn vriend en ik maakten. Op regenachtige dagen werd ik écht gelukkig van het terug kijken van zonnige vakantiefoto’s en de fijne herinneringen (of bloopers, haha).

Na een aantal weken kwam ik via Instagram in contact met andere reisbloggers. Ik ondervond hoe fijn (en handig) het is om onderling reistips uit te wisselen en al snel begon ik zelf ook meer tips te geven in mijn Insta captions. Ik raakte verslingerd aan het lezen van reisgidsen en reisblogs. Mijn vriend reist zeer regelmatig voor zijn werk en steeds vaker plakten we er dan een tripje aan vast of ging ik zelf op pad.

Na een aantal maanden merkte ik dat ik Instagram iets minder geschikt vond voor het delen van uitgebreide tips. Het is een visueel platform waar veel en snel gescrolld wordt. Bovendien ‘own’ je zelf niets en ben je afhankelijk van de veranderingen die Instagram doorvoert. Bij een blog heb je voornamelijk zelf de touwtjes in handen en dat vind ik een groot voordeel. Ik ben echter wel actief gebleven op Instagram, want ik ga graag de uitdaging met het algoritme aan.”

geld verdienen met affiliate marketing

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Dit vind ik best een lastige vraag, omdat ik mezelf nog wel een newby voel in blogland! Tot nu toe ben ik meest trots op mijn Outdoor Photo Guide die ik maakte van Amsterdam met hierin al mijn favo Instagrammable plekjes.

Deze blogpost op Brenda Explores heeft me namelijk onverwacht veel moeite gekost, omdat het stormde tijdens onze weekendtrip in Amsterdam. Gewapend met een paraplu en camera liepen mijn vriend en ik de hele stad af (met de nodige koffiestops uiteraard). Ik was erg vastberaden om deze blog post te schrijven, dus ik had van te voren wat research verricht naar een aantal coole wijken. Gaandeweg merkte ik echter dat spontaan een onbekende straat in lopen veel leuker was. Door het slechte weer waren er gelukkig weinig andere mensen op straat, haha!

Eenmaal thuis was ik redelijk teleurgesteld over de foto’s, omdat ze allemaal vrij donker en somber waren geworden. Ik heb toen toch besloten om het artikel te maken en alle foto’s te bewerken. Achteraf vond ik dat het best aardig gelukt is! Ohja, en tijdens het schrijven bedacht ik dat ik graag wilde dat bezoekers alle plekjes gemakkelijk terug konden vinden. Hello, Google Maps! Want ja, in welke straat was deze foto ook alweer genomen?”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Probeer in contact te komen met andere bloggers en samen af te spreken. Niet alleen is het super gezellig om mensen te leren kennen met dezelfde passie, maar het kan heerlijk opluchten om eens ongegeneerd te klagen over bijvoorbeeld lage bezoekerscijfers wanneer je net begint met bloggen.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Op dit moment parttime, maar ik zou uiteindelijk graag fulltime willen bloggen.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Bloggen overal in de wereld lijkt me te gek!”

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
“Professionele camera, zodat ik de foto’s achteraf kan bewerken.”

Bloggen op papier of digitaal?
“Ideeën schrijf ik soms op papier, maar de uitwerking gaat bij mij altijd digitaal.”

Bloggen op social media of op een website?
“Bloggen op een website en de promotie van artikelen via sociale media.”

Volg Brenda ook op FacebookPinterest en Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.