BlogBosses tips: Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die ons een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Debbie van Deb’s Bakery & Kitchen, die een passie heeft voor lekker eten en drinken, het hemd van het lijf. 

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Ik ben Debbie, 40 jaar en ik woon met mijn man en twee zoons net boven Rotterdam. Sinds januari 2018 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik blog voor mezelf op Deb’s Bakery & Kitchen en daar heb ik af en toe betaalde opdrachten voor, zoals blogposts en social media posts.

Daarnaast ontwikkel ik recepten voor bedrijven, doe foodfotografie, organiseer regelmatig toffe foodblogger events en ik creëer content zoals blogs en social media posts.

Om het overzichtelijk te houden voor mijn volgers die voor mijn recepten komen en mijn zakelijke contacten ben ik onlangs een 2e website gestart als platform voor mijn zakelijke diensten: Deb’s Food Creations. Beide websites en werkzaamheden zijn natuurlijk wel nauw met elkaar verweven.”

Wat voor blog heb je?

“Mijn blog gaat over eten en drinken. Ik deel voornamelijk recepten en gerelateerde artikelen.”

Hoe lang blog je nu?

“Ik ben officieel al in 2015 begonnen maar pas in 2017 ben ik het serieuzer gaan aanpakken.”

Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

“Ik zag het in het begin vooral als creatieve uitlaatklep en als naslagwerk voor mijn recepten. Dat is nog steeds zo maar inmiddels zie ik mijn blog vooral als visitekaartje om te laten zien wat ik kan. Het doel is om van Deb’s Bakery & Kitchen een merk te maken en een begrip op het gebied van receptontwikkeling en content.”

BlogBosses tips Debbie Bodeweges Deb's Bakery & Kitchen - BlogBosses.nl

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Ik ben trots op verschillende recepten maar dit jaar ben ik ook begonnen met een maandelijks artikel over een bepaalde groentesoort. Ik krijg hier erg leuke reacties op en deel tegelijkertijd ook recepten van mijn collega foodbloggers. Zoals die over wortels.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Het heeft mij best een tijd gekost om uit te zoeken waar mijn kracht ligt en waar ik mijn focus op moest gaan leggen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het de tijd heb gegeven en dat ik hulp heb ingeschakeld om dichter bij mezelf te komen.

Omring je vooral met inspirerende mensen die je motiveren maar wel kritisch blijven en durf te proberen. Neem er de tijd voor maar houdt altijd in je hoofd: wat is het ergste dat er kan gebeuren. Maak fouten en leer daarvan en vooral: geniet van het hele proces!”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Parttime bloggen omdat ik niet per se alleen op mijn eigen blog content hoef te plaatsen. Ik vind het ook erg leuk om voor bedrijven aan de slag te gaan, maar dan wel als zelfstandige.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Vanuit Nederland. Alhoewel ik ooit wel in Italië wil wonen maar dat is een ander verhaal.”

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
“Professionele camera, daar kan ik eigenlijk beter mee uit de voeten. Maar smartphone voor onderweg.”

Bloggen op papier of digitaal?
“Digitaal.”

Bloggen op social media of op een website?
“Op een website met posts op social media.”

Volg Debbie ook op Facebook, Pinterest en Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.