BlogBosses tips: Eke van EkeBrouwer.nl

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die ons een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Eke van EkeBrouwer.nl, die gek is op beauty en humor het hemd van het lijf.  

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Ik ben Eke, een vrolijke en ietwat sarcastische 30-er met een heel burgerlijk leven. Ik heb al 17 jaar een leuke man aan mijn zijde, een superlieve kleuter en een blakende baby. Naast dat ik ontzettend graag blogs schrijf, video’s opneem, make-up opbreng als een soort yogaritueel, chips en sushi eet, lees en kook ik graag. Sinds kort werk ik als ondersteuner op een bewindvoeringskantoor, een bijzondere en interessante tegenhanger van al het hiervoor genoemde.”

Wat voor blog heb je?

“Mijn blog zie ik als een magazine. Ik schrijf over verschillende onderwerpen. Ooit begon ik met schrijven over beauty, maar ik schrijf inmiddels ook over lifestyle en moederschap. Het is maar net wat mijn hoofd binnen komt drijven.”

Hoe lang blog je al?

“Ik ben een jaar of drie geleden begonnen met het delen van beautytips op een Facebookpagina. Na een paar maanden besloot ik het wat professioneler aan te pakken en na een paar weken hard werken was daar mijn blog!”

Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Eind 2015 raakte ik in een burn-out. Ik verloor mijzelf in het moeder zijn, werken en alles daaromheen. Via Facebook ontdekte ik een aantal beautybloggers en heb zo mijn lang geleden verloren gegane liefde voor beauty weer hervonden. Ik besloot op social media mijn geleerde tips te delen en daarna startte ik mijn blog. Deze twee hobby’s zorgden ervoor dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen door iets te doen wat ik echt leuk vind. Het is mijn “vlucht” om even niet de vrouw van, moeder van of medewerker van te zijn.”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Het heeft vrij lang geduurd voordat ik zwanger raakte van onze tweede zoon. Het traject wat wij volgden heb ik beschreven op mijn website. Het eerste bericht waarin ik aangaf dat het zwanger raken problematisch was, is een heel erg persoonlijk artikel waarin ik me enorm kwetsbaar opstel. De reacties op het artikel waren zo mooi en bijzonder, dat vergeet ik nooit meer.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Als je echt plezier hebt in het bloggen, investeer dan. Volg die cursus, koop dat e-book of betaal voor die plugin. Je leert ontzettend veel en ontdekt handige dingen die werken. Zelf heb ik enorm veel aan de meetings en workshops van BlogBosses, deze zijn echt waardevol.”

In jezelf investeren? Bekijk hier alle tools, workshops en andere evenementen.

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Fulltime bloggen is een grote droom, helaas moet er ook een vast salaris binnenkomen, maar als ik ooit een loterij win…”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland? 
“Ik ben een redelijke huismus en heb het prima naar mijn zin in het prachtige Nederland, haha.”

Al jouw foto’s maken met jouw smartphone of met een professionele camera? 
“Ik vind een spiegelreflexcamera net even wat mooiere foto’s maken, omdat je meer opties hebt.”

Bloggen op papier of digitaal? 
“Absoluut digitaal, daar kun je zoveel meer mee!”

Bloggen op Instagram/LinkedIn/Facebook of op een website? 
“Lange leve WordPress! Ik kan zoveel meer met mijn website, sociale media vind ik te beperkend, vooral omdat ik graag schrijf.”

Volg Eke ook op Facebook, Instagram en Twitter.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.