BlogBosses tips: Helena van IndoRotterdammert

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die willen vertellen wat het verhaal is achter hun blog. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Helena van de blog IndoRotterdammert om haar verhaal met jou te delen. 

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Mijn naam is Helena Smit. Geboren en getogen in Rotterdam, waar ik nog steeds woon. Na een opleiding Voeding & Diëtetiek heb ik een tijdje als diëtist gewerkt en uiteindelijk ben ik naast de masteropleiding Zorgmanagement een aantal jaar leidinggevende geweest van het (para)medische team bij een ouderenzorginstelling.

Gaandeweg ging ik meer en meer communicatieopdrachten naast mijn werk doen. En toen kwam ik erachter dat ik dat heel erg leuk vond om te doen. Vooral wanneer het om zaken gaat die te maken hebben met food of met travel. Nu heb ik een eigen bedrijf genaamd Eating Habits en ben inzetbaar als content creator, tekstschrijver en eventmanager.  Ik help voornamelijk organisaties en projecten die zich bezig houden met eetculturen en foodtravel.”

2. Wat voor blog heb je?

“Mijn blog heet IndoRotterdammert. Omdat ik een indo ben (mijn moeder is Indonesisch) en een Rotterdammer(t). Het is niet dat ik per se over Indonesië of Rotterdam schrijf. Mijn blog gaat over food en travel in Europa en Azië. En ik schrijf graag met een knipoog. Het hoeft op mijn blog niet allemaal heel serieus.”

3. Hoe lang blog je nu?

“Nu al bijna 3 jaar. De tijd gaat snel! Ik heb geen vaste regelmaat. Soms schrijf ik veel, dan is het weer even een tijdje rustig.”

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Eigenlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen. Ik ben een echte beta. Schei- en natuurkunde vond ik geweldig op de middelbare school. Lang heb ik gedacht dat de enige creativiteit die ik had het tekenen van een serieschakeling was.

Ik heb van alles creatiefs geprobeerd om te zien of ik het kon. Tekenen, sieraden maken, breien: of ik kon het niet of ik had er geen plezier in. Totdat iemand zei: maar je schrijft toch? Dat doe je leuk! Dat is toch ook creatief? Zo had ik het eigenlijk nog niet eerder gezien.

Schrijven vind ik geweldig. Mooi om te zien dat je met een leeg scherm begint en er uiteindelijk een mooi verhaal op te lezen is met daarbij een aantal leuke foto’s.

Mijn blog zie ik nog steeds als een hobby. Ik gebruik het als een proeflokaal om zaken uit te testen die ik bij opdrachtgevers kan gebruiken. Bang ben ik niet dat het mijn blog negatief beïnvloed in de zin van dat ik daardoor minder snel groei qua bezoekersaantallen. Daar is het mij niet om te doen met mijn blog. Wel is het handige van het hebben van een blog dat het als een portfolio kan dienen voor potentiële opdrachtgevers.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Ik heb zelf enorm veel lol gehad met het schrijven van mijn blogartikel: ‘Waarom ik geen jungle type ben.’ Voor een persreis naar Kalimantan Indonesië die ik organiseerde vorig jaar moesten we ook de jungle in. Op zoek naar orang utans in het wild. Maar ik ben een echt stadsmens en word lichtelijk panisch als ik de natuur in moet. Laat staan in the middle of nowhere, diep in de jungle. Daar gaat dit blogartikel over. Met een dikke knipoog, een lading zelfspot en hier en daar een klein beetje aangedikt schrijf ik over die ervaring. ”

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Neem je blog, zeker niet als je start, niet al te serieus. Je moet vlieguren maken en je eigen stijl vinden. Vind je het leuk om te doen en wil je ermee verder, dan is het belangrijk om erop uit te trekken. Leg contact met andere bloggers in jouw niche of met een blogger die je aanspreekt.

Trek desnoods de stoute schoenen aan en vraag of hij of zij een keer een kop koffie met je wil drinken om wat blogervaringen uit te wisselen. Dat gebeurt vaker dan je denkt. Je moet misschien een mentale grens over, maar ik zeg maar zo: nee heb je, ja kun je krijgen.”

7. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Parttime: ik heb graag afwisseling.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Overal in de wereld.”

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
“Smartphone, ik heb dat onding van een spiegelreflexcamera zelfs weggedaan.”

Bloggen op papier of digitaal?
“Digitaal. Al ben ik wel verknocht aan mijn aantekeningenboekje.”

Bloggen op social media of op een website?
“Op een eigen beheerd platform: een website dus.”

Volg Helena ook op Instagram, Facebook en Twitter.


1 reactie

Onroerend goed · mei 22, 2019 op 10:00 am

Heel leuk geschreven en leuk om even te lezen. Bedankt hiervoor! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.