BlogBosses tips: Kim Lokhorst

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die willen vertellen wat het verhaal is achter hun blog. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Kim Lokhorst om haar verhaal te delen. Zij blogt over mind, body, and soul op een persoonlijke en positieve manier. 

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hoi! Ik ben Kim Lokhorst, 25 jaar en ik woon in Amersfoort. Ik werk 40 uur per week als Campagne Expert bij Brockmeyer Jobmarketing Experts en in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om foto’s te maken voor mijn Instagram kanaal en om blogs te schrijven.”

2. Wat voor blog heb je?

“Ik heb een persoonlijk blog. Ik schrijf over alles wat mij op dat moment bezig houdt. De drie categorieën die ik op dit moment gebruik zijn: body, mind, and soul.”

3. Hoe lang blog je nu?

“Het is in december twee jaar geleden dat ik ben begonnen met bloggen.”

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Ik ben eigenlijk begonnen uit nieuwsgierigheid naar hoe het bloggerwereldje werkte. Mijn doel vroeger was om bedrijven te adviseren over media, daarom vond ik dat ik op alle fronten kennis moest hebben. Tijdens mijn opleiding ‘Media Management’ had ik namelijk niets geleerd over bloggers en influencers.

Schrijven heb ik altijd al leuk gevonden en foto’s maken was ook altijd al één van mijn grootste hobby’s, dus ik vond dat ik dat wel kon. Alhoewel Nederlandse spelling en grammatica nooit mijn sterkste punt is geweest, vond ik het zwaarder wegen dat ik er wat van kon leren. Ik hoefde er niet per se goed in te zijn. En zo is het begonnen. Ik begon mijn eigen blog.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Ik vind de categorie ‘you should meet this woman’ het leukste gedeelte van mijn blog. Hierin interview ik vrouwen die ik inspirerend vind in de hoop dat zij anderen ook zullen inspireren. Ik wil dit snel weer op gaan pakken en meerdere vrouwen gaan interviewen. Door mijn drukke baan is het bloggen er een beetje bij ingeschoten de laatste tijd.”

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Wees niet bang om te falen. Als ik de beste had willen zijn of de grootste, had ik beter niet kunnen beginnen. Als ik geen spelfouten had willen maken, dan was waarschijnlijk 70% van mijn blogs nooit online gekomen. Bloggen is iets wat ik echt voor mezelf doe, om ervan te leren en up-to-date te blijven. Om mijn verhaal te delen in de hoop andere vrouwen te inspireren. Als ik bang was om te falen had ik deze stap nooit gezet.”

7. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Parttime, ik vind andere dingen ook heel erg leuk om te doen.. zoals mijn werk.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Overal in de wereld natuurlijk! Als ik op reis ben, blog ik het meest.”

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
“Ik zou willen zeggen professionele camera, omdat dat stiekem nog een droom van mij is. Maar ik kies toch voor smartphone, omdat dat is wat ik nu gebruik. Het is handig en niet zo duur als een echte camera. Daarnaast vind ik het ook leuk dat iedereen een smartphone heeft en ik dus iedereen kan inspireren hetzelfde te doen!”

Bloggen op papier of digitaal?
“Digitaal, omdat ik ben geboren in de 90’s. Haha, papier is voor mijn dagboek en persoonlijke ontwikkeling. Digitaal is voor bloggen en delen.”

Bloggen op social media of op een website?
“Website! Hier heb je de ruimte veel of weinig te delen, de tekst mooi op te maken en zoveel foto’s toe te voegen als je wil. Mijn Instagram en Facebook gebruik ik als een spoiler voor de blogs die ik schrijf met een foto en een kleine inleidende tekst. LinkedIn gebruik ik sinds kort pas, maar ik weet niet helemaal of ik dit een goed platform vind om op te bloggen in verband met mijn werk en zakelijke connecties. Hier deel ik dan ook niet al mijn blogs.”

Volg Kim ook op Instagram, Facebook en LinkedIn

Foto credits: Kim Lokhorst


1 reactie

5 blogtips van bekende Nederlandse bloggers - BlogBosses · augustus 29, 2020 op 6:43 am

[…] 1. Kim van Kim Lokhorst.nl […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.