BlogBosses tips: Romy van Vaker Vrolijk

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die ons een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Romy van Vaker Vrolijk, die gek is op katten, theeleuten en ontzettend positief in het leven staat het hemd van het lijf. 

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hoi, ik ben Romy! Ik ben een 25-jarige kattenliefhebber, theeleut, dromer, positieveling en taalfanaat. En ik ben de blogger achter Vaker Vrolijk. Ik heb net mijn eerste huisje gekocht onder de rook van Amsterdam en ben dat nu aan het omtoveren tot een kleurrijk paleisje om met een lieve asielkat te delen. In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker voor een talenplatform op de universiteit (een hele mond vol!) en werk ik als freelance tekstschrijver. In de avonduren en in de weekenden ben ik een fanatieke blogger, die niets liever doet dan haar belevenissen, hersenspinsels, foto’s en (tweedehands of nieuwe) vondsten op het wereldwijde web delen.”

Wat voor blog heb je?

“Op Vaker Vrolijk staat, zoals de naam van mijn blog al doet vermoeden, alles wat mij vrolijk maakt centraal. Mijn doel is vooral dat lezers mijn blog uiteindelijk met een glimlach verlaten. Als ik mijn blog in een hokje “moet” stoppen, dan zou ik het een positieve lifestyleblog met een kleurrijk tintje noemen. Ik plaats onder andere artikelen over positief denken, persoonlijke ontwikkeling en self-care, maar dat wissel ik af met meer luchtige artikelen. Bijvoorbeeld vrolijke lijstjes, persoonlijke avonturen, kleurrijke outfits en losse hersenspinsels.”

Hoe lang blog je al?

“Ik ben mijn blog begonnen in september 2016, dus inmiddels blog ik alweer 2,5 jaar.”

Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Ik ben mijn blog begonnen toen ik net afgestudeerd was. Ik heb Nederlandse Taal & Cultuur gestudeerd en wilde me na mijn studie graag wat meer bezighouden met mijn grote passie voor schrijven. Ook zocht ik een manier om mezelf bezig te houden tussen het solliciteren door en kon ik wel wat positiviteit in mijn leven gebruiken. Op een dag leende ik een boek bij de bibliotheek met tips om een blog te beginnen. Ik besloot mijn jarenlange plannen maar eens waar te maken, kwam opeens op dé naam en claimde mijn domein. Vaker Vrolijk was een feit!”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Mijn blog is voor mij ook een online dagboekje. Ik vind het geweldig dat ik allerlei mijlpalen op mijn blog heb vastgelegd, ook voor mezelf. Mijn favoriete artikelen zijn dan ook vaak de persoonlijke artikelen waarin ik mijn ervaringen of geleerde lessen deel. Ik heb dan ook meerdere favoriete artikelen, maar een van mijn recente favorieten is een artikel over hoe ik in de afgelopen jaren meer kleur aan mijn leven heb gegeven. Ik word nog steeds vrolijk van dat artikel en van de kleurrijke fotocollages die erbij staan.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Blijf vooral trouw aan jezelf en schrijf over waar jij blij van wordt. Ook al denk je misschien ‘Wie leest dat nu?’ of ‘Ja maar, hier is toch al honderd keer over geschreven?!’, je kunt een artikel altijd leuk maken door er je eigen draai aan te geven. Ik ben er nog steeds heilig van overtuigd dat de beste blogs de blogs zijn waar een oprecht enthousiaste en gepassioneerde blogger achter zit die echt zichzelf is.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Parttime! Hoe leuk ik bloggen ook vind, ik denk dat ik het vooral zo leuk vind omdat het een geweldig leuke afwisseling is met mijn werk.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Bloggen vanuit Nederland. Hoe inspirerend ik wereldreizigers ook vind, ik ben stiekem niet zo’n grote avonturier die zomaar even met een backpack naar de andere kant van de wereld vertrekt.”

Al jouw foto’s maken met jouw smartphone of met een professionele camera?
“Een professionele camera. Mijn smartphone gebruik ik alleen voor snapshots heel af en toe. Zonder mijn Canon-camera ben ik nergens.”

Bloggen op papier of digitaal?
“Digitaal. Alleen al omdat dat een stuk sneller typt!”

Bloggen op Instagram/LinkedIn/Facebook of op een website?
“Op een website. Daarin ben ik misschien ouderwets, maar een echte blog met een mooie vormgeving vind ik toch het leukste. En op een blog kun je lekker veel tekst kwijt. Wel zo handig voor een schrijfgrage blogger als ik.”

Volg Romy ook op Facebook en Instagram


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.