BlogBosses tips: Stéphanie Korpershoek

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor een nieuwe rubriek zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die willen vertellen wat het verhaal is achter hun blog. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Stéphanie Korpershoek, die een grote passie heeft voor reizen, beauty, wonen en mode, het hemd van het lijf. 

1. Zou je jezelf willen voorstellen?

“Ik ben Stéphanie, Françoise is mijn tweede naam. Met dank aan Françoise Hardy. Omdat ik haar ‘je ne sais qoui’-gevoel geweldig vind, heb ik mijn blog naar haar vernoemd.

Ik ben thirthy-something, heb een girl crush op Carrie Bradshaw en ben net als dit Sex in the City karakter verslaafd aan mooie schoenen. Gelukkig heb ik mijn ‘mr. Big’ al gevonden, samen reizen we in onze vrije tijd de wereld over. Net als Carrie schrijf ik in het dagelijks leven, daarnaast ben ik werkzaam als online specialist/eindredacteur/content creator.”

2. Wat voor blog heb je?

By Françoise Blog is mijn persoonlijke blog waar ik mijn passie voor reizen, beauty, wonen en mode deel. Ik vertel welke steden je echt eens moet bezoeken en wat de nieuwste hotspots of producten zijn.”

3. Hoe lang blog je nu?

“Eind 2015 begon het te kriebelen. Ik heb een journalistieke achtergrond en werkte op dat moment als eindredacteur voor een vakblad. Dat was leuk, maar ik miste een beetje de creativiteit van het zelf schrijven. Ik ben daarom in januari 2016 By Françoise Blog gestart.”

4. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Een waar best veel tijd in is gaan zitten en waar ik nog steeds trots op ben vanwege de mooie foto’s, is de blog over mijn citytrip naar Parijs. Er staan erg leuke tips in voor iedereen die graag eens van de gebaande paden af wil in Parijs.”

5. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Probeer onderscheidend te zijn als je blogt. Bedenk vooraf goed wie je doelgroep of ijkpersoon is. Schrijf dit desnoods helemaal uit. Wie is het? Hoe oud is deze persoon? Hoe heet hij of zij? En wat zijn haar of zijn hobby’s? Waar gaat hij of zij of vakantie? Heeft je ijkpersoon kinderen, of juist niet? En wat voor sites bezoekt hij of zij? Een leuk boek om eens te lezen is ‘Het Lingeriedenken’ van bladendokter Rob van Vuure, de bedenker van de ‘Anybody’-rubriek in de Viva.”

6. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Parttime: ik hou graag meerdere opties open.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Overal in de wereld.”

Al jouw foto’s maken met smartphone of met professionele camera?
“Smartphone.”

Bloggen op papier of digitaal?
“Digitaal. Maar onderschat de kracht van mooi papier niet!”

Bloggen op social media of op een website?
“Zakelijk zou ik op LinkedIn bloggen, privé op een blog. Maar Instagram lonkt…”

Volg Stéphanie ook op Instagram, Facebook en Pinterest.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.