BlogBosses tips van Aneta van Mamapraatjes.nl

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Aneta – die blogt over opvoeden en haar baan als gezinsvoogd op Mamapraatjes.nl – het hemd van het lijf. 

Al gelezen? BlogBosses tips van Mamazetkoers

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Mijn naam is Aneta Krysiak. Ik ben pedagoog en op dit moment zwanger. In mijn dagelijks leven heb ik een baan als gezinsvoogd. Dit doe ik gemiddeld 32 uur in de week. Mijn overige vrije uurtjes besteed ik aan mijn blog. Ik vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. Fotograferen doe ik graag. Achter de schermen ben ik veel bezig met mijn blog en houd ik met veel liefde Instagram bij.”

Wat voor blog heb je?

“Op het platform Mamapraatjes.nl schrijf ik alles over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, geef ik je een kijkje in mijn werkveld als gezinsvoogd en deel ik wat mij zoal in het dagelijks leven bezighoudt.”

Hoe lang blog je al?

“In totaal zo’n 5 jaar.”

Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Ik heb als puber altijd mijn eigen tijdschrift willen hebben maar had geen idee waar het over zou moeten gaan. Jaren later ben ik als pedagogisch medewerker aan de slag gegaan binnen de kinderopvang en ben daarnaast de studie pedagogiek gaan doen.

Op een gegeven moment begon het balletje te rollen. Want hoe leuk zou het zijn als ik al mijn kennis en ervaring in een tijdschrift zou kunnen delen? Vanuit deze gedachte ben ik een online tijdschrift begonnen.”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Mijn meest favoriete blogpost is toch wel: de invloed van de Wet van Aantrekkingskracht binnen de opvoeding. Het is een blogpost waarin ik mijn visie op de opvoeding deel en hoe dit in verband staat met het Universum. Dat klinkt misschien heel zweverig, maar ik geloof sterk dat je met je gevoelens en gedachten jouw mooiste wereld kan creëren. En dus ook een bepaalde manier van opvoeden.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Mijn tip gaat over het gebruiken van zoekwoorden (keywords) in je blogtekst. Die verwerk ik in mijn tekst door synoniemen te gebruiken van mijn zoekwoord, maar ook gerelateerde woorden.

Ben je opzoek naar synoniemen van je zoekwoorden? Gebruik hiervoor de pagina www.synoniemen.net. Zoek je gerelateerde woorden van jouw zoekwoord? Scroll op de Googlepagina helemaal naar beneden. Onder het kopje ‘Zoekopdrachten gerelateerd aan….’ vind je je tientallen ideeen. 

Meer over SEO lezen? Lees hier onze blogs.

Google is trouwens gek op synoniemen en gerelateerde woorden in je tekst. Deze combinatie zorgt ervoor dat je beter vindbaar wordt op het web. Sinds ik deze methode gebruik heb ik 13% meer bezoekers via Google.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Fulltime bloggen. Laat mij maar de hele dag creatief bezig zijn.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland? 
“Allebei. Ik ben gek op reizen, maar houd ook erg van mijn huis in Nederland.”

Al jouw foto’s maken met jouw smartphone of met een professionele camera? 
“Smartphone, omdat ik ze direct kan bewerken. Tegenwoordig hebben smartphone camera’s net zulke goede foto’s als professionele camera’s.”

Bloggen op papier of digitaal? 
“Doe maar digitaal. Tijdens het schrijven pas ik mijn tekst regelmatig aan. Het zou een zooitje worden als ik dit op papier moest doen.”

Bloggen op Instagram/LinkedIn/Facebook of op een website? 
“Op een website. Een eigen stukje web heeft voor mij zoveel waarde. Ik kan het creëren zoals ik dit wil, met mijn favoriete kleurtjes, lay-out en foto’s. Heerlijk om hier mee bezig te zijn.”

Volg Aneta ook op Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.