BlogBosses tips van Mamazetkoers

Gepubliceerd door BlogBosses op


Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Francis – die blogt over familie en lifestyle op Mamazetkoers – het hemd van het lijf. 

Al gelezen? BlogBosses tips: Romy van Vaker Vrolijk

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Hoi! Ik ben Francis, 33 jaar en woon samen met mijn man Jeffrey en onze twee kindjes Ize (4) en Luke (2) in Drunen. Ik werk 32 uur op de kwaliteitsafdeling van een grote bierbrouwerij. In mijn vrije tijd geniet ik van het leven, werk ik aan mijn blog, kijk ik veel series op Netflix en zo nu en dan maak ik een ritje op een van mijn sportfietsen.”

Wat voor blog heb je?

“Mijn blog past denk ik niet echt in een hokje. Ik ben begonnen als mama blogger en schreef voornamelijk over mijn leven als mama en deelde allerlei schema’s met betrekking tot onze kinderen.

Na twee maanden dacht ik: ‘Hé, dit is helemaal niet wie ik ben!’ en merkte ook dat het me tegen begon te staan. Ik heb mezelf nu in het hokje ‘Family & Lifestyle’ geplaatst.

Waarom? Ik blog over mijn leven en ik ben een significant onderdeel van mijn familie. Je vindt op mijn blog lekkere (glutenvrije) recepten, deel ik persoonlijke ervaringen en schrijf ik maandelijks over mijn liefde voor de fietssport.”

Hoe lang blog je al?

“Dat is nu zo’n 1,5 jaar. Niet zo heel lang. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren. Vroeger op papier, later op de computer maar niemand die het las. Uiteindelijk toch besloten mijn hersenspinsels met de wereld te gaan delen.”

Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Schrijven is een hobby. Altijd al zo geweest. Op een gegeven moment vond ik het jammer dat niemand ooit las wat ik schreef. Toen de stoute schoenen aangetrokken en gewoon gegaan. Ik heb nu zo’n 2000 unieke bezoekers per maand, een tof compliment voor al mijn inspanningen!”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Dat is toch wel het artikel wat ik geschreven heb over Intermittent Fasting. In dit artikel kwam alles wat ik ben samen. Ik ben dol op lekker eten, het nadeel is mijn gewicht. Sinds ik moeder ben kan ik niet alles meer blijven eten. Elke avond sporten is voor mij geen optie.

Als voedingsmiddelentechnoloog weet ik dat er veel manieren zijn om af te vallen, alleen niet alles werkt voor iedereen. Ik heb voor dit artikel het een en ander uitgezocht, wat is het en hoe werkt het.

Het artikel is erg persoonlijk geworden doordat ik drie weken heb bijgehouden wat mijn gewicht is en dit in de blog heb gezet. Niet niks, zeker niet omdat je tegenwoordig best snel negatieve reacties krijgt.

Het is een inhoudelijk goed artikel geworden waarin ik mijn kennis naar voren laat komen maar toch dicht bij mezelf blijf.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Leef het leven en doe alles wat goed voelt. En bij twijfel? Vooral niet doen, maar geloof in jezelf.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Parttime, alles is leuk zolang ik ergens liefde in kan stoppen wanneer ik er zin in heb.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland? 
“Lekker vanuit Nederland. Ik ben geen wereldreiziger.”

Al jouw foto’s maken met jouw smartphone of met een professionele camera? 
“Smartphone. Ik ben wat onhandig en het moment is vaak al voorbij wanneer ik mijn camera erbij heb gepakt. Productfoto’s maak ik wel met mijn camera.”

Bloggen op papier of digitaal? 
“Digitaal, dat is wel zo makkelijk leesbaar!”

Bloggen op Instagram/LinkedIn/Facebook of op een website? 
“Website. Ik zie op social media vaak wel eens hele teksten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dat niet prettig lezen.”

Volg Francis ook op InstagramFacebook en Pinterest.


2 reacties

BlogBosses tips van Cynthia van Indomama - BlogBosses · juli 25, 2020 op 2:58 pm

[…] Al gelezen? BlogBosses tips van Mamazetkoers […]

BlogBosses tips van blogger Jasmina - BlogBosses · augustus 1, 2020 op 7:26 am

[…] Al gelezen? BlogBosses tips van Mamazetkoers […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.