BlogBosses tips van feel good blogger Mirjam

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we feel good blogger Mirjam Hart om haar blogtips te delen.

Lees ook: Blogtips van bespaarguru Minke

1. Zou je jezelf willen voorstellen? 

“Mijn naam is Mirjam Hart. Ik ben 37 jaar. Ik ben moeder van drie prachtige kids, ben momenteel druk bezig met de verhuizing naar ons droomhuis en ik houd een blog bij. Verder ben ik dol op fotografie, taart bakken en interieurstyling.”

2. Wat voor blog heb je?

Een goed verhaal is een feel good blog. Het is ooit begonnen als lifestyle- en interieurblog, maar inmiddels gebruik ik mijn platform ook om mensen duurzame tips te geven. Laagdrempelig, zodat het een groot publiek aanspreekt. Want we kunnen het beter allemaal minder perfect doen, dan met een klein groepje alles wel perfect doen.”

3. Hoe lang blog je al?

“Mijn eerste eigen blog verscheen in 2012. Daarvoor heb ik kort gewerkt voor een tekstbureau als SEO-tekstschrijver. Dat was heel leuk en leerzaam, ondanks de saaie onderwerpen waar ik over mocht schrijven.”  

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Ik wilde eigenlijk een webshop beginnen met mooie eco en fairtrade items. Spullen met ‘Een goed verhaal’ dus. Voor de vindbaarheid in Google maakte mijn vriend er een blog bij die ik alvast ging vullen.”

“Het schrijven vond ik zo leuk en de blog werd zo goed ontvangen dat ik nooit meer ben gestopt met schrijven. De webshop zou ik nog steeds graag willen beginnen, maar het bloggen is, naast het moederschap, toch wel echt een tijdrovende baan inmiddels.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Misschien heel raar, maar ik ben eigenlijk wel trots op al mijn artikelen. Ik stop veel tijd en liefde in het vullen van mijn website en scroll regelmatig even door mijn eigen content. Ik vind de kinderkamer binnenkijkers het allerleukst om te maken. Met het verzamelen van quotes per thema voor mijn maandelijkse item voor letterbord quotes vind ik ook nog steeds een feestje.”

“Maar als ik echt een artikel moet noemen waar ik trots op ben, dan is het een item over duurzaam tandenpoetsen. Hier heb ik extra veel tijd ingestopt en heb hierbij ook de hulp in geroepen van twee professionals. Ik vond het belangrijk om mijn mening goed te onderbouwen, omdat het onderwerp bij sommige mensen nogal gevoelig ligt. Meestal houd ik mijn artikelen laagdrempelig, maar ik vond het voor dit item wel tof om eens wat meer de diepte in te gaan.”

“Maar een gedeelde eerste plaats met mijn blog over ‘Bloggers met een prijslijst’, omdat deze na 3 jaar nog steeds door bloggers en influencers wordt gedeeld als inspiratie. En daar doe ik het natuurlijk voor.” 

Blogtips van Mirjam Hart

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Blijf trouw aan jezelf! Schrijf vooral over wat jou aanspreekt en wat bij je past. Niet alleen om makkelijk te scoren. Helaas zie ik steeds vaker bloggers die andere mensen proberen te imiteren en dat is jammer. En onhandig, want die content is er dus al. Steek liever energie in iets nieuws. En als je toch geïnspireerd bent, geef dan op z’n minst credits, door middel van een vermelding en een follow link. Oh ja, en wees vooral trots op jezelf.” 

7. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw blogposts?

“Ik schrijf echt over mijn dagelijks leven. Waar ik me op dit moment mee bezighoud of over wat ik heb gedaan. Als ik echt last heb van een writers block, neem ik even een kijkje op social media om te kijken wat daar speelt. Waar zijn mensen mee bezig? Waar zijn er vragen over? Ik maak trouwens ook steeds vaker follow-up blogs waarin ik antwoord geef op de meest gestelde vragen over mijn eigen blogposts.”

8. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Fulltime, want dat doe ik eigenlijk al!”

Hobby blog of ondernemen?
“Ondernemen! Een blog kost altijd tijd. Dus dan mag je er best iets aan verdienen.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Vanuit Nederland. Ik bereik vanaf mijn bureaustoel al genoeg mensen.” 

SEO of schrijven zoals het komt
“SEO waar mogelijk. Ik wil natuurlijk wel zoveel mogelijk mensen bereiken en als je Google hierin te vriend kan houden, heb je daar een goeie aan.”

Volg Mirjam ook op PinterestInstagram en Facebook.


2 reacties

Jorinde | House of Ambition · augustus 22, 2020 op 2:13 pm

Stuitte op deze blog via de Facebookgroep. Wat leuk om zo meer over Mirjam en haar blog te lezen. Fijne tips ook wat betreft bloggen en inspiratie opdoen voor nieuwe blogs. 🙂

    BlogBosses · augustus 22, 2020 op 9:39 pm

    Leuk om te lezen Jorinde!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.