Pijn en bruisend van de ideeën – een nieuwe persoonlijke update

Gepubliceerd door BlogBosses op

Op 14 augustus zei ik voor de tweede keer binnen 3 maanden tijd ja tegen mijn grote liefde. Een groot deel van mijn leven bestond tot nog toe dan ook uit het plannen van mijn bruiloft. Natuurlijk bleef ik daarnaast gewoon mijn werkzaamheden voor BlogBosses uitvoeren. Plus de werkzaamheden van mijn andere bedrijven. Alles bij elkaar kun je wel zeggen dat het een beetje veel was. Het is weer tijd voor een persoonlijke update!

Whiplash klachten

Na een ongeluk een aantal jaar geleden heb ik blijvend last van nekklachten. Lastig, maar niet onoverkomelijk. Maar ik moet wel heel goed opletten met wat ik allemaal uitspook. Zware dingen tillen is niet meer aan mij besteed. De tuin doen, zware boodschappen sjouwen of zwaar huishoudelijk werk. Bij dat soort dingen heb ik hulp nodig.

Voor de bruiloft heb ik toch iets teveel hooi op mijn vork genomen en dat betekent weer meer klachten. Hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, pijn in de nek, schouders en rug.

Het was het waard

Toch was het het allemaal meer dan waard. Manlief en ik hebben zo ontzettend genoten van ons feest. En ik ook zeker van het organiseren daarvan. Dat ik het leuk vind om evenementen te organiseren wist ik al, maar een bruiloft gaat nog net even verder dan het goed neerzetten van een congres of workshop. Daar schuilt ook meteen het gevaar: alles moet perfect zijn.

Daar heb ik ook wel eens last van bij projecten voor BlogBosses. Bijvoorbeeld bij het opnemen van de SEO masterclass, of de Pinterest masterclass. Omdat het niet perfect was kwam het maar niet online.

Bruisend van de ideeën

Dat perfectionisme houdt me echt niet tegen bij het krijgen van toffe ideeën. Integendeel, ik bruis van de ideeën! Maar het duurt vaak wel wat langer voor ze ook werkelijkheid worden.

Maar nu het organiseren van een bruiloft ineens voorbij is heb ik voor mijn gevoel ‘tijd over’. En dat gebruik ik graag voor alle enthousiaste plannen die ik in de tussentijd heb bedacht.

Een goede planning: extra belangrijk

Bij het uitvoeren van al die enthousiaste ideeën is een goede planning extra belangrijk. Daarom heb ik een oude hobby van me weer opgepakt: bullet journaling. Zo kan ik meteen mijn creatieve energie kwijt én zorgen dat ik op schema blijf lopen.

De indeling in mijn bullet journal bestaat uit weekpagina’s, waarin er elke dag wat ruimte is voor een aantal to do’s (met daarbij een schatting van het aantal uur dat ik eraan kwijt denk te zijn). Daarnaast krijgt elke maand een doelenpagina, zodat ik de doelen voor die maand kan opschrijven. Welke doelen ik heb bepaal ik van tevoren met behulp van het doelen document.

En als laatste laat ik ook wat ruimte over om een beetje creativiteit kwijt te kunnen. Een pagina vol met kleine tekeningetjes, of het tekenen van vierkanten in vierkanten (in vierkanten). Werkt heel therapeutisch kan ik je vertellen!

BlogBoss Anne

Anne is gek op schrijven en doet dat al járen. Daarnaast heeft ze al 8 jaar een eigen blog, je kunt haar dus wel een echte BlogBoss noemen. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in het bouwen van websites, het inzetten van Pinterest en het schrijven van pakkende teksten. Als founder van BlogBosses geeft ze hier dan ook veel tips over. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en zijn zij en Evelyne samen de cursus @BloggenAlsEenBaas op Instagram gestart.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.