Learnings van het Business Babes event

Gepubliceerd door BlogBosses op

Alweer een tijdje terug vroeg ik (Evelyne) of er interesse was om mijn insights te delen van het Business Babes event. Omdat er veel reacties kwamen, heb ik besloten om deze te delen. Lees snel verder om meer over de Business Babes community te lezen en om te ontdekken wat ik van het event heb geleerd. Ook zal ik vertellen waar ik nog kansen zie voor een volgend event.

Wat is Business Babes?

Wie ons kent, weet dat we een gastblog voor Business Babes hebben geschreven. Maar mocht je het niet kennen, dan vertel ik je graag in het kort wat Business Babes is.

Het begon eigenlijk allemaal met Ellen Huizenga. Ellen mistte een omgeving waarin ze vragen kon stellen over het ondernemerschap, zonder dat daar iets commercieels tegenover stond.

Ze startte de Facebook groep Business Babes NL zonder verwachtingen en al snel werd het een razend succes. De groep bestaat ondertussen uit 5720 vrouwen die elkaar op verschillende vlakken helpen om de beste versie van zichzelf te worden als ondernemer. Daarnaast heeft Ellen een website waar ze andere ondernemers de kans biedt om kennis te delen in de vorm van gastblogs.

Het Business Babes event

Na enkele kleinschalige events georganiseerd te hebben, besloot Ellen dat het tijd was om een groter evenement neer te zetten. Zo vertelde ze tijdens het Business Babes event: “Ik twijfelde echt heel erg of ik door moest zetten. Ik besprak het met mijn mastermind groepje. Ze zeiden dat ik het moest doen, maar toch werd ik door mezelf tegengehouden. Ik zag veel beren op de weg en dacht dat ik het niet kon omdat ik het nog nooit had gedaan.”

Toch besloot ze hulp te vragen om haar droom van een grootschalig Business Babes event te realiseren. Ze verzamelde in haar community een team van bevlogen ondernemers die haar hielpen met onder andere styling van de locatie, fotografie, videografie, grafische vormgeving en een Instagram take-over. Niet makkelijk lijkt mij, maar ze wist de pareltjes er tussenuit te pikken.

Kaartje kopen

Na de aankondiging dat de tickets beschikbaar waren, besloten Anne en ik meteen een kaartje te kopen. Er was op dat moment nog niks bekend over de gastsprekers, maar we hadden vertrouwen in Ellens’ kunde en hadden zeker het gevoel dat het een waardevol evenement zou worden. Omdat op dat moment het Early Bird tarief gold leek het ons goed om meteen een kaartje aan te schaffen.

Creatieve ondernemers en tof netwerk

Zonder heel diep in te zoomen op het programma van de dag, zijn er een aantal dingen die mij bij zijn gebleven die erg positief zijn:

 • Er waren veel creatieve ondernemers aanwezig van allerlei leeftijden. Het was tof om te zien dat de Business Babes community iets is voor elke leeftijd.
 • Aan de aankleding was veel aandacht besteed. Het zag er tot in de puntjes verzorgd uit.
 • Ik heb echt heerlijk en uitgebreid geluncht. Iets wat voor mij als foodie best belangrijk is. Er waren genoeg vega en vegan opties, wat erg fijn is.
 • Op het gebied van contacten heb ik veel leuke vrouwen ontmoet. Ik heb een ondernemer verder geholpen met contacten in mijn netwerk. Ik werd thuisgebracht door een lieverd en heb een hele toffe chick ontmoet waar ik binnenkort mee ga sparren.
 • Wat ik ook een mooi inzicht vond is dat Anne en ik over veel dingen hetzelfde denken. Wel verrassend vond ik het dat Anne sommige negatieve aspecten als positieve aspecten ziet. En dat dat bij mij dan precies andersom was.
Business Babes event

Kansen voor Business Babes

Omdat ik de afgelopen jaren heel wat events ben afgestruind, ben ik natuurlijk kritischer geworden. Veel van mijn blogposts stralen door positiviteit, maar ik wil graag ook een realistisch beeld schetsen van het evenement. Want er valt altijd wat te leren en te verbeteren. Dat geldt ook voor onze eigen events natuurlijk. Deze learnings nemen wij ook mee bij de ontwikkeling van onze eigen events.

Waar er nog kansen liggen:

 • De prijs / We betaalden voor een early bird ticket ongeveer 120 euro per persoon. Daarvoor had ik meer waarde verwacht. Wat ik er nu voornamelijk aan over heb gehouden zijn leuke contacten.
 • Masterminden / Ik merkte dat veel ondernemers nog nooit een mastermind hadden gedaan. Omdat Anne en ik elke twee tot drie weken met ons mastermindgroepje samenkomen, voelde het een beetje overbodig om een mastermind te doen op de dag zelf. Het had zeker nieuwe inzichten kunnen geven, maar ik merkte dat het vooral een beetje stilviel in ons mastermindgroepje. Ook doordat er geen goede begeleiding was. Wat ook niet hielp is dat je in zo’n korte tijd niet heel erg de diepte met elkaar in kan gaan. Maar desondanks was het denk ik wel waardevol voor alle ondernemers die nog nooit een mastermind hadden gedaan. Het zal hun ogen hebben geopend naar welke kansen een mastermind biedt. Dus wat dat betreft goed gevonden door Ellen en haar team.
 • Andere gastsprekers / Ik had zelf gekozen voor gastsprekers die al langer in het ondernemersvak zitten. Dit omdat ik zelf al langer onderneem en ik benieuwd was naar hoe je groei realiseert, teams bouwt en tegen welke obstakels je aanloopt als je gaat groeien als ondernemer. Ook had ik enigszins verwacht dat de gastsprekers een talk zouden houden en ik vond het jammer dat er een panel was i.p.v. een talk. Maar dat is ook mijn fout geweest om niet goed op het thema van het evenement en de inhoud te letten.
 • Ander thema / Onzeker kunnen we als vrouwen allemaal wel eens zijn, maar ik had zelf niet perse gefocust op mindset als thema. Vooral omdat ik zelf goed weet wat ik wil en kan. Natuurlijk is het normaal om daar weleens aan te twijfelen, maar om structureel onzeker te zijn als ondernemer… Dan moet je jezelf gaan afvragen waar die onzekerheid vandaan komt en hoe je dit aanpakt. Ondernemen is vallen en opstaan. Kansen zien en onzekerheden omarmen. Wat mij hierbij heeft geholpen was de talk van ‘MakeScienceWork‘ – tijdens haar talk bij het Selfmade Summit – over dat vrouwen soms last hebben van het imposter syndroom. Mijn tip zou zijn om je hierover in te lezen. Zo leer je meer over jezelf en hoe je met je onzekerheden kan dealen.
 • Ondernemers rangschikken / Ik merkte dat ongeveer de helft van de deelnemers al langer bezig waren met ondernemen. Waar ik nog kansen zag is om het evenement zo in te richten dat het voor beginners en gevorderden is. Vooraf kun je dit natuurlijk toetsen door een enquete uit te sturen, zo kun je ook ontdekken wat de verwachtingen zijn van de deelnemers. Nu voelde het veel te veel gericht op startende ondernemers.
 • Achter elke vrouw staat een man / Of was het nou andersom? Tijdens de talk van Ellen ging het veel over Ted. Ted heeft veel voor Ellen betekent op het gebied van ondernemen en is haar steun en toeverlaat. Voor mij had de focus minder op Ted gemogen en meer op Ellen. Waarom? Omdat ik wil leren van Ellen en niet van Ted. Dat klinkt misschien hard, maar dat kwam omdat ik ook deels naar het event ging voor haar. Succes hangt – als je het mij vraagt – niet af van je partner. Het kan natuurlijk wel helpen om een partner te hebben die je daarbij steunt. Maar er zijn genoeg vrouwen die geen partner hebben. Succes creëer je zelf door de juiste omstandigheden voor jezelf te creëren. Omring jezelf met andere ondernemers, doe kennis op door bijvoorbeeld cursussen te volgen en ga met andere ondernemers samen werken.
 • Focus op een uitverkocht event / Wat ik ontzettend jammer vond was dat er heel erg werd gefocust op het uitverkopen van het evenement. Ellen besprak op haar socials en ook tijdens haar talk dat ze het jammer vond dat er geen 100 tickets waren verkocht. Ik vond het jammer dat daar de nadruk op werd gelegd in plaats van op het succes van de verkoop van 60 kaartjes. Het voelde daardoor een beetje ondankbaar naar de mensen die wel een kaartje hadden gekocht. Of dat dan minder waarde had ofzo. Maar goed dat zegt misschien meer over hoe ik zelf onderneem. Omdat ik bij elke sale een gat in de lucht spring. Natuurlijk vond ik het wel knap dat ze zich kwetsbaar opstelde.

Altijd blijven leren

Natuurlijk is er bij elk event – groot of klein – iets te verbeteren. Ik realiseer me dat het de eerste keer was dat Ellen een grootschalig evenement heeft georganiseerd. Voor een eerste keer heeft ze het zeker goed gedaan en zijn er genoeg kansen om haar events in de toekomst naar een hoger niveau te tillen. Ik ben benieuwd wat ze in de toekomst nog meer gaat organiseren. Het wordt vast een succes!

*Mijn intentie met deze blogpost is niet om Ellen en haar team te bekritiseren over wat ze neer hebben gezet, maar wel om je te laten zien waar mijn verwachtingen lagen als ondernemer voor een grootschalig event en waar ik nog kansen zie. / Evelyne


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.