Coronakansen: Dit is dé tijd voor zelfontwikkeling

Gepubliceerd door BlogBosses op

Het coronavirus grijpt om zich heen en Nederland (en de wereld) is in rep en roer. Enorm veel ondernemers zien hun inkomen ineens in rook opgaan, nu steeds minder mensen de straat op gaan. Inmiddels is het niet meer alleen de evenementenbranche die hard getroffen wordt, maar vrijwel elke ondernemer. Toch zijn er ook kansen in deze moeilijke periode. Dit is bijvoorbeeld hét moment voor zelfontwikkeling.

Positief blijven denken

Hoe moeilijk het op dit moment misschien ook is, we moeten met zijn allen positief blijven denken. Er komt een einde aan deze onrust, en er komt weer werk. Voorlopig is je eigen gezondheid het belangrijkste. En je hoeft deze tijd waarin het ineens een stuk rustiger is niet uit te zitten, je kunt hem ook nuttig besteden!

Rust pakken

Met burn-outs die steeds meer de normale gang van zaken lijken is deze verplichte rust misschien juist wel exact wat jij nodig hebt. Het is helemaal niet erg om juist even te genieten va de kleine dingen in het leven. Van een filmpje op Netflix, een boek in het heerlijke zonnetje, of een lange wandeling (neem wel de afstand tot andere wandelaars in acht).

Tijd om aan je bedrijf te werken

Nu de opdrachten minder hard binnenstromen is dit ook hét moment om aan je bedrijf te werken in plaats van in. Heb je nooit tijd gehad om je te verdiepen in het inzetten van Pinterest voor je bedrijf, heb je altijd nog wil leren hoe je nou een goede blog schrijft of wil je meer weten over SEO? Nu is de tijd om je hierin te verdiepen.

Dat kan natuurlijk bij ons, door lid te worden van ons membership. Of door onze online masterclass over Pinterest te volgen (dat we nu trouwens voor een absurd lage prijs aanbieden, vanwege het coronavirus).

zelfontwikkeling
Foto door Studio Letterie

Zelfontwikkeling is altijd belangrijk

Natuurlijk vinden wij zelfontwikkeling niet alleen nú belangrijk. Het is altijd belangrijk om te werken aan jezelf en je bedrijf. Maar nu bijna iedereen verplicht thuis zit (en de dagen extra lang lijken te duren daardoor) is dit misschien wel een geschikt tijdstip voor zelfontwikkeling.

Je hebt vast wel eens een cursus of workshop aangeschaft waar je uiteindelijk niets mee hebt gedaan, vanwege tijdgebrek. Nou, dit is het moment om juist wél wat te doen. Dus twijfel niet langer en ga aan de slag!

Wat doe jij in deze moeilijke tijden?

Heb jij een business die vooral online plaatsvindt, dan heb je misschien iets minder last van het coronavirus. Doe jij iets om andere ondernemers te steunen in deze moeilijke tijden? Laat dan in de reacties weten wat jij hen aanbiedt en of dit gratis of betaald is. LET OP: dit is geen oproep tot schaamteloze zelfpromotie. Plaats alleen een reactie als je echt een goed aanbod hebt en dit gratis of met grote korting weggeeft.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.