Deze 5 fouten hebben mij inkomsten gekost

Gepubliceerd door BlogBosses op

Als beginnende blogger, en later als beginnende ondernemer heb ik best wel wat fouten gemaakt. Helemaal niet erg, want van je fouten kun je leren. En als jij van mijn fouten kunt leren, hoef jij ze niet eens te maken! Loop geen inkomsten meer mis met deze tips.

#1 De juiste hosting kiezen

Voor het bouwen van een website heb je een hosting en een domeinnaam nodig. Ik wist vroeger het verschil niet eens tussen deze 2, dus op zoek gaan naar de juiste hosting was een grote uitdaging. Ik bekeek vergelijkingsartikelen, zette een vraag uit op social media en ging op zoek naar de top 10 hostingbedrijven.

Maar het enige dat ik ontdekte was dat iedereen iets anders fijn vindt. Uiteindelijk koos ik na veel zoeken voor mijn trouwblog voor IXL Hosting. Niet de goedkoopste, maar wel met telefonische ondersteuning en in de top 10 op een vergelijkingssite. Die telefonische ondersteuning, die is de afgelopen jaren al een aantal keer een lifesaver geweest. Dus ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Voor BlogBosses maken we gebruik van Strato. Evelyne was al bekend met deze hosting, en er erg tevreden over. Bovendien is deze hosting een stukje goedkoper, wat ook zijn voordelen heeft. Daarnaast is Strato een internationaal bedrijf, wat voordelen kan hebben voor je hosting.

#2 Ik investeerde niet vanaf het begin in cursussen

Wanneer je net begint met ondernemen (of als hobbyblogger) heb je nog niet zo veel te besteden. Bij mij zorgde dat ervoor dat ik niet investeerde. Eerst moest mijn blog zich maar eens terugverdienen, voor ik er verder in zou investeren.

Maar toen ik eenmaal wél de stap nam om meer te leren over bloggen ging dat verdienen ineens ook een stuk sneller. Ik leerde hoe ik Pinterest in kon zetten voor mijn blog, en haalde daar ineens honderden bezoekers meer mee (inmiddels duizenden). Daarna leerde ik trucs voor het schrijven van pakkende titels en lekker leesbare blogs én dook ik dieper in SEO. En uiteindelijk (veel te laat) verdiepte ik me in affiliate marketing, waar ik nu een mooi passief inkomen mee verdien.

Het mooiste is: de kennis die Evelyne en ik hebben opgedaan hebben we voor jou vast omgezet in makkelijk te volgen online cursussen en masterclasses. Dus durf jij al te investeren in jezelf?

#3 Geen goede algemene voorwaarden

We geven het eerlijk toe, de algemene voorwaarden van BlogBosses hebben we ook niet meteen op laten stellen. Eerst moesten er wat inkomsten komen. En ook voor mijn eigen bedrijf dacht ik zo. Tot ik een klant had die wel een dienst geleverd kreeg, maar ineens niet wilde betalen. En ik had iets niet goed opgenomen in mijn algemene voorwaarden, waardoor het een stuk lastiger werd om wél mijn geld te krijgen. Had ik meteen geïnvesteerd in goede algemene voorwaarden, was dat niet gebeurd.

#4 Ik twijfelde aan mezelf

Een hele lastige, want iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf. Maar als je een eigen bedrijf of een eigen blog start is het soms heel lastig om niet te twijfelen aan jezelf. Wist je dat er zelfs een naam voor is? Het imposter-syndroom, en naar ik heb begrepen hebben vooral vrouwen hier last van.

Pas na jaren bloggen over trouwen voelde ik me eindelijk de expert die ik al die jaren al was. En ook bij het starten van BlogBosses kwam dat imposter-gevoel weer om de hoek. Tegen Evelyne zei ik dat we externe experts in moesten schakelen, want ik wist niet genoeg. Gelukkig weten we inmiddels wel beter en durf ik nu al mijn kennis met jullie te delen.

#5 Ik deed alles tegelijk

Ahum, ik doe alles tegelijk. Wat vind ik het lastig om dit los te laten. Maar het is echt waar dat je je veel beter kunt focussen op één of een paar dingen, dan op alles tegelijk. Zo hebben we met BlogBosses besloten dat we niets doen met Twitter. Dat koste ons alleen maar energie, terwijl we er niet zoveel uithaalden. Nu hebben we meer tijd over om te steken in bijvoorbeeld Pinterest, of onze Facebookgroep. En dus halen we daar ook betere resultaten mee. Durf te kiezen, het helpt je echt!

Blogplanner

BlogBoss Anne

Anne is gek op schrijven en doet dat al járen. Daarnaast heeft ze al 8 jaar een eigen blog, je kunt haar dus wel een echte BlogBoss noemen. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in het bouwen van websites, het inzetten van Pinterest en het schrijven van pakkende teksten. Als founder van BlogBosses geeft ze hier dan ook veel tips over. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en zijn zij en Evelyne samen het membership @BloggenAlsEenBaas op Instagram gestart.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.