Wat je kunt doen als je even geen zin meer hebt om te bloggen

Gepubliceerd door BlogBosses op

Wanneer je langer blogt gebeurt het je geheid een keer: je hebt geen zin meer om te bloggen. Er zijn veel bloggers die op een bepaald punt besluiten om te stoppen met hun blog. Maar er zijn genoeg opties als je er even doorheen zit. In deze blog geven we een aantal tips.

Lees ook: In 9 stappen jouw e-maillijst laten groeien

Zijn er veel bloggers die stoppen?

Laatst stelden we in onze Facebook groep de vraag of er bloggers zijn die ooit op het punt hebben gestaan om te stoppen. Het is een vraag die veel bloggers bezighoudt. En uit de antwoorden blijkt dat vrijwel iedereen wel eens op het punt heeft gestaan om het bijltje erbij neer te gooien.

Geen zin meer, wat nu?

Misschien heb je even geen inspiratie meer, en duurt het schrijven van elk artikel 3 keer langer dan normaal. Of je hebt wel inspiratie, maar ziet er enorm tegenop om achter je computer te kruipen en alles uit te tikken.

Als zoiets gebeurt, neem dan even een break. Plaats minder berichten, of stop even helemaal met bloggen. Misschien is een pauze wel net wat jij nodig hebt. Laat je lezers wel even weten dat je voorlopig geen of weinig artikelen plaatst. Een vakantie verdient iedereen, daar zullen je lezers het vast ook mee eens zijn.

Geen mogelijkheid voor een pauze

Wanneer je blog je hobby is, kan het voor je gevoel minder erg zijn om even een pauze te nemen. Het wordt anders wanneer je ook inkomsten binnenhaalt uit je blog. Wanneer jij niets schrijft verlies je mogelijk lezers en daarmee inkomsten. BlogBoss Anne herkent dat gevoel.

‘Ik schreef elke dag een artikel, 7 dagen per week kwam er iets nieuws online. Inspiratie had ik genoeg, maar op een gegeven moment had ik soms gewoon écht geen zin om de computer aan te zetten en een artikel te schrijven. Tegelijkertijd wilde ik niet minderen in het aantal artikelen, omdat ik bang was om lezers te verliezen. Toen ik op het punt van instorten stond (niet aan te raden) besloot ik tóch om minder vaak te gaan publiceren. Ik ging omlaag naar 4 artikelen per week. Het gaf me een enorme rust en surprise, surprise: ik kreeg méér bezoekers!’

zin om te bloggen

Op zoek naar inspiratie

Wanneer je opziet tegen het schrijven van een artikel omdat je geen inspiratie meer hebt, kun je op zoek gaan naar meer inspiratie. Schrijf je over reizen, kijk dan of je een weekendje weg of een vakantie kunt boeken. Ben je een foodblogger, ga dan eens eten bij een restaurantje dat je nog niet kent. Zorg dat jij iets vindt waardoor jouw flow en motivatie weer terugkomt.

Als de zin om te bloggen wegblijft

Bij veel bloggers komt het plezier in het bloggen vanzelf weer terug. Soms na een korte tijd, soms na een iets langere tijd. Maar in een enkel geval blijft de zin om te bloggen weg. Dan kun je nadenken over het opheffen van je blog, zodat je geen kosten meer hebt. Maar je kunt er ook voor kiezen om een waardige vervanger te zoeken. Misschien zoekt iemand wel een plekje om op te bloggen en is dat een perfecte match.

Het opheffen van je blog vraagt niet zoveel als het opzetten deed. Je geeft aan je hostingprovider door dat je je domeinnaam en pakket op wil zeggen en je website gaat vanzelf offline. Wil je de artikelen die je hebt geplaatst wel bewaren? Vergeet ze dan niet te kopiëren naar je computer voor je website offline gaat. Wat sowieso handig is, mocht iemand er op een later moment met jouw artikelen vandoor gaan. In dat geval kun jij bewijzen dat jij de rechten van deze artikelen in handen hebt.

Categorieën: Blogposts

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.