Zo kun je geld verdienen met je blog!

Gepubliceerd door BlogBosses op

Starten met bloggen moet je doen vanuit passie, zeggen wij altijd. Maar dat wil niet zeggen dat je niets mag verdienen met je blog. Het is juist super leuk als jij van jouw passie je werk weet te maken! Hebben wij ook allebei gedaan, en dat gunnen we jou ook. Geld verdienen met je blog kun je op verschillende manieren doen. Wij zetten alle manieren voor je op een rijtje.

Vanaf wanneer kun je geld verdienen met je blog?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. Je kunt al vrij snel na het starten geld verdienen met je blog. Maar wat je kunt verdienen hangt ook af van het aantal bezoekers dat je hebt, en hoeveel jouw website waard is. Zo kijken sommige bedrijven naar de domeinwaarde (DA) en de pagina autoriteit (PA).

Ons advies is dan ook om eerst de focus te leggen op je content en bezoekers naar je website te trekken. Daarna kun je je concentreren op het verdienen met je blog.

Wanneer je een dienst aanbied

Bied jij naast het bloggen een dienst of product aan? Dan is bovenstaand stuk niet helemaal van toepassing op jou. Je hebt jouw bezoeker namelijk iets anders dan alleen content te bieden. Zorg dat duidelijk wordt wat jij aanbiedt en waarom ze deze dienst of product bij jou moeten afnemen.

Diensten en producten die jij aan kunt bieden:

  • E-book
  • Workshop
  • Cursus
  • Bloggen voor bedrijven op jouw website of op de website van het bedrijf

Samenwerkingen aangaan

Een andere manier om geld te verdienen met je blog is het aangaan van samenwerkingen. Steeds meer adverteerders zien de waarde van bloggers en influencers in en willen hier gebruik van maken. Daar hoef je echt geen duizenden volgers voor te hebben, een loyale fanbase is belangrijker.

Samenwerkingen zoals het plaatsen van een zelf geschreven blog op jouw blog (met do-follow link) zijn nog steeds erg populair. Maar ook staan veel bedrijven open voor barter deals – dit zijn samenwerkingen waarbij jij een product toegestuurd krijgt en deze via jouw blog onder de aandacht brengt.

Ben jij zo ver dat je samenwerkingen aan wilt gaan? Dan kun je wachten tot je een verzoekje krijgt in je mailbox, of je gaat actief op zoek naar samenwerkingen. Ga bijvoorbeeld naar een netwerkevenement of schrijf je in bij een bureau dat zich richt op de samenwerkingen tussen bloggers en adverteerders.

Wat wij vaak doen als we enthousiast zijn over een product is de marketing afdeling van dat bedrijf mailen en vragen of ze open staan voor een samenwerking. Zo hebben we eerder samen kunnen werken met o.a. Vivera en Citymarketing Tilburg

geld-verdienen-blog
Geld verdienen met je blog? Dat doe je zo!

Zo kun je je bijvoorbeeld als blogger en influencer inschrijven bij LinkPizza, TIM, Hulc en Bloggers and Brands. En zo zijn er vast nog legio andere bureaus waar jij je kunt inschrijven. Bij zo’n bureau kun je pitchen op een opdracht die jou interessant lijkt, waarna de adverteerder beslist met welke blogger ze in zee gaan.

Advertenties laten zien

Naast actief op zoek te gaan naar samenwerkingen, kun je ook geld verdienen met advertenties. De meest makkelijke manier hiervoor is het gebruik van Google Adsense. Na het aanmaken van een account en het toevoegen van de juiste codes aan jouw website kun je ook nog instellen welke reclames jij wel of niet wilt laten zien.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf banners met reclame te plaatsen, maar ook hiervoor geldt: je moet wel aan adverteerders zien te komen. Zit je in een bepaalde branche, dan kun je een bedrijf die ook in die branche zit benaderen met een voorstel.

Verdienen met affiliate links

Alsof we nog niet genoeg manieren om geld te verdienen met je blog hebben besproken noemen we er nóg een. Je kunt namelijk ook affiliate marketing inzetten. Het wordt ook wel een manier genoemd om slapend rijk te worden, maar daar zijn we het niet helemaal mee eens. Er worden je met affiliate marketing vaak bergen met geld beloofd, maar het is iets minder rooskleurig dan dat.

Affiliate marketing betekent dat jij producten van iemand anders promoot, dat doe je door een linkje te plaatsen naar het artikel dat je wilt promoten. Wanneer iemand dat artikel aanschaft via jouw website (door te klikken op de link die jij hebt geplaatst en daarna het product aan te schaffen), verdien jij een (kleine) commissie. In sommige gevallen krijg je ook al een percentage voor het doorklikken, er hoeft dan dus niet per se iets gekocht te worden.

Geld verdienen met je blog

Zoals je ziet zijn er dus meer dan genoeg manieren om geld te verdienen met je blog. Je kunt ook meerdere manieren inzetten, zo maken Anne en Evelyne op hun blogs Loves 2 Love en TravelGloss gebruik van samenwerkingen, advertenties en affiliate links. Heb jij nog vragen over dit onderwerp? Stel ze dan hieronder!


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.