Alles uit Pinterest halen? Lees het e-book van Dionne!

Gepubliceerd door BlogBosses op

We zijn fan van Pinterest. Vooral op het gebied van DIY, recepten, quotes, interieur, bruiloften en kleding is er namelijk veel inspiratie te vinden. Maar ook voor niche onderwerpen zoals bloggen en tips kun je er goed terecht. Wanneer je Pinterest op de juiste manier inzet kun je enorm veel verkeer trekken en er een mooi zakcentje mee bijverdienen. En dat is precies waar het nieuwe boek van Dionne van de blogs Diolifestyle en Ondernemen als een Baas over gaat. We hebben haar e-book ‘Haal alles uit Pinterest!‘ gelezen. Wil je weten wat we ervan hebben geleerd? Lees dan snel verder.

Vol handige tips en trucs

Dionne ken je wellicht van haar blog Diolifestyle. Dat ze al jaren met veel liefde runt. Sinds kort is ze ook nog een extra blog begonnen. Op Ondernemen als een Baas geeft ze tips over onder andere ondernemen, online marketing, geld en carrière.

We volgen Dionne al een tijdje en toen ze ons vroeg of we haar boek wilden reviewen konden we natuurlijk geen nee zeggen. En al helemaal omdat het gaat over Pinterest, waarvan ons hart een stukje sneller gaat kloppen.

Zo is het e-book opgebouwd

Het e-book ‘Haal alles uit Pinterest‘ bestaat uit 33 pagina’s en 5 hoofdstukken. Dionne vertelt van A tot Z over wat Pinterest is en hoe je er geld mee kunt verdienen. Deze vijf hoofdstukken kom je tegen.

  • Wat is Pinterest (een uitgebreide uitleg over wat het platform is en hoe het gebruikt wordt)
  • Aan de slag (welke dingen je eerst geregeld moet hebben)
  • Honderden bezoekers per dag (tips over hoe je bezoekers trekt)
  • De Pinterest tool (met welke tool je pinnen makkelijk maakt)
  • Geld verdienen met Pinterest (over affiliate marketing)

De inhoud

Het e-book van Dionne staat vol handige tips en trucs die je direct kunt toepassen. Stap voor stap neemt ze je mee langs alle instellingen die van belang zijn voor een professioneel Pinterest account, zoals het instellen van een business account, rich Pins (uitgebreide Pins) en het koppelen van je website aan Pinterest en aan Tailwind.

Wat we leerden

Dionne vertelt het belang van een SEO-proof Pinterest profiel en Pins. Hierdoor zijn we nog scherper op welk woord of woorden we bij elke Pin toe moeten voegen. We hadden overigens al een business account – wat super belangrijk is als je wil weten hoe je Pins het doen – maar hebben deze even aangescherpt. Zo hebben we onze biografie, naam en profielfoto aangepast. Zodat het nog concreter is wat lezers kunnen verwachten en daarnaast maakt een foto van ons tweeën het profiel ook persoonlijker.

Volg je BlogBosses al op Pinterest?

Verderop in haar e-book benoemt ze de juiste grootte van een Pin, waarom groepsborden belangrijk zijn en hoe jij nou het meeste uit Pinterest haalt.

Dionne geeft ook als tip mee om – als je echt meer verkeer uit Pinterest wil halen – je minimaal 15 Pins per dag moet re-pinnen en elke dag minimaal twee eigen Pins toe moet voegen aan je Pinterest account. Dat klinkt als best veel en dat is het ook. Maar gelukkig heeft ze een hack waarmee je dit op kan lossen.

Dit misten we nog…

Zoals vrijwel alle mensen die fan zijn van Pinterest en hier informatie over delen benoemt ook Dionne de tool Tailwind. Dit is een programma dat je kunt gebruiken om Pins in te plannen.

In het boek gaat ze uitgebreid in op de mogelijkheden van Tailwind, maar we missen hier de mogelijkheden om het zónder Tailwind te doen. Uit ervaring weten we dat dat namelijk absoluut niet onmogelijk is (zie account Loves 2 Love, dit is volledig handmatig opgebouwd) en weten we ook dat Pinterest sinds enkele maanden ook de mogelijkheid biedt om Pins in te plannen in plaats van deze direct te plaatsen. Dit geldt dan voor een Pinterest bord, niet veel meerdere borden tegelijk.

Maar eerlijk is eerlijk. Tailwind maakt het leven wel een stukje makkelijker, efficiënter en daarnaast ook inzichtelijker.

Geld verdienen met Pinterest

Hoopte jij stiekem nog steeds op een snelle oplossing om per maand honderden bezoekers en euro’s te verdienen met Pinterest? Dat gaat niet zomaar lukken, het is écht een kwestie van hard werken. Daarnaast heb je zeker een lange adem nodig. Ook voor Dionne gebeurde haar succes niet in een dag – maar werkte ze 1,5 jaar om te komen waar ze nu is. Maar met alle tips en trucs die ze je in dit boek geeft kun jij aan de slag met het creëren van een succesvolle Pinterest strategie voor jezelf.

Wie, wat, waar?

Het e-book van Dionne is te koop via haar website en kost €12,95 inclusief btw. En dat hebben we er zeker voor over gehad! Weet jij nog niet hoe je Pinterest in kunt zetten voor jouw blog of bedrijf en wil je hier wel graag mee aan de slag? Dan is dit boek een investering die we je zeker aanraden.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.