Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd en andersom

Gepubliceerd door BlogBosses op

Bloggen lijkt een rooskleurig bestaan te hebben. Ja je leest het goed. Het lijkt zo en is dus niet altijd zo. Beginnen is een, doorzetten een ander en stoppen lijkt soms meer op opgeven. In dit persoonlijke verhaal wil ik je vertellen hoe bloggen mijn leven heeft veranderd en andersom. Want mijn huidige leven heeft ervoor gezorgd dat ik een rigoureuze beslissing heb gemaakt.

Waarom ik begon met bloggen

Het begon eigenlijk allemaal in 2015. Ik besloot om mijn eerste blog te starten. Ik zou dat jaar naar Finland vertrekken voor een half jaar, had de liefde van mijn leven gevonden en wilde daarnaast mijn passie voor koken en bakken vastleggen. Samen met mijn zus – die ook helemaal verknocht is op lekker eten en reizen – besloten we de handen ineen te slaan en samen een blog op te zetten. Zo ontstond het blog Buttercup Sisters.

Je blog groeit met je mee

Nu een paar jaar later heeft het blog al meerdere veranderingen ondergaan. Er kwam een nieuwe lay-out. Ik had een ander logo gemaakt en stipte andere onderwerpen aan. Daarnaast besloot mijn zus te stoppen met Buttercup Sisters en runde ik het blog een paar jaar in mijn eentje. Wat ooit begon als food – en reisblog is uiteindelijk uitgegroeid tot een lifestyle dagboek.

Ik schreef over duurzaamheid, depressie, hoogsensitiviteit en vega(n) lifestyle. Een soort uitlaatklep voor dingen waar ik op dat moment mee zat. Maar zoals dat met dingen gaat, kies ik er nu voor om Buttercup Sisters stop te zetten. De website gaat binnenkort offline.

Tijd voor verandering

Jammer? Nee, ik heb er heel lang over nagedacht. Tuurlijk denk ik aan alles wat ik al heb opgebouwd. De mooie samenwerkingen die ik heb gehad, over hoe het mij heeft geholpen in tijden dat ik er echt doorheen zat, maar ook alle fijne mensen die ik heb leren kennen. Op dit moment geeft het mij niet meer wat ik nodig heb en het voelt als een blok aan mijn been.

Er een punt achter zetten

Naast dat ik extreem open ben geweest over bepaalde momenten in mijn leven voelt het niet langer als de manier waarop ik met anderen wil communiceren. Ik doe dit liever via mijn persoonlijke Instagram kanaal. En op die manier kom ik nog sneller met anderen in contact in plaats van dat ik alleen aan het zenden ben.

Deze verandering spot ik trouwens bij meerdere bloggers die al een tijdje bezig zijn. Een blog groeit namelijk met jou als persoon mee. En daar horen andere artikelen bij en een andere look and feel. In sommige gevallen wordt ook de naam op de schop gedaan. Neem als voorbeeld Miss LipGloss – nu Cynthia.nl. Zij begon ooit als beautyblogger en nu gaat het over veel meer dan dat. Of Beautygloss die stopte met bloggen en zich stortte op het maken van vlogs.

Stoppen is ook een manier

Het leuke aan bloggen is dat iedereen op een ander moment begint en een andere reden heeft om het te doen. Toen ik ooit begon met Buttercup Sisters heb ik de passie voor het bloggen ontdekt. En ik ben de passie voor het bloggen nooit verloren. Ook niet nu ik stop met Buttercup Sisters.

Ik blog nog steeds over reizen, op BlogBosses leer ik je bloggen als een baas en ik blog ook voor opdrachtgevers. Dus doe waar jij je goed bij voelt. Als dat stoppen is dan is dat ook oke! Stoppen is ook een manier om jouw leven weer op een andere manier in te vullen. En beginnen met bloggen net zo goed.

Liefs, Evelyne

Dus vertel! Wat is de reden waarom je bent begonnen met bloggen? Heb je ooit overwogen om te stoppen met jouw blog?


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.