BlogBosses tips van blogger Jasmina

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Jasmina van Sparkles Inside – die blogt over moederschap, chronische ziek zijn en lekker eten.

Al gelezen? BlogBosses tips van Mamazetkoers

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Mijn naam is Jasmina, ik ben 34 jaar, getrouwd en moeder van een klein eigenwijs meisje van twee jaar. Ik heb een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder. 

Ik heb acht jaar een webshop gehad, maar ik merkte dat de passie steeds minder werd en besloot daar een aantal jaar terug mee te stoppen. Ik wilde iets anders. Iets dat dichtbij mezelf lag en waar ik positieve energie van kreeg.

Zo registreerde ik al een aantal jaar geleden mijn domeinnaam, maar de perfectionist in mij vond de blog steeds niet goed genoeg. Tot ik eind vorig jaar besloot dat het tijd werd. Tijd voor mijn nieuwe uitdaging, tijd om nieuwe energie op te doen.

Ik ben gek op koken, maar stiekem nog gekker op eten. Niet zo gek trouwens, want mijn moeder is Surinaamse en er stond altijd lekker eten op tafel.

Verschillende smaken, kruiden en geuren zijn er met de paplepel ingegoten. Mijn passie voor koken heb ik niet van een vreemde, mijn moeder heeft een Surinaams-Indisch restaurant gehad.

Na mijn bevalling stonden mijn bekken scheef en besloot ik om mijn passie te delen met anderen. Ik begon met recepten delen via Sparkles Inside. Echter was koken niet mijn enige hobby.

Ik ben gek op reizen en ik hoop nog mooie plekjes in binnen- en buitenland te zien. Daarnaast ben ik erg creatief en hou ik er van om feestjes te organiseren. Al deze passies heb ik bij elkaar in de blender gegooid en ik heb er een snufje persoonlijke ervaringen aan toegevoegd. Zo is het eindproduct Sparkles Inside geworden.”

Wat voor blog heb je?

“Een persoonlijke lifestyle blog. Ik schrijf over alles wat mij bezighoud. Ik probeer dit grotendeels positief te houden, maar doordat mijn blog heel persoonlijk is, komen er soms ook minder leuke onderwerpen aan bod. Zo is mijn vader terminaal, kamp ik met fertiliteitsproblemen en ben ik chronisch ziek.”

Hoe lang blog je al?

“Eigenlijk nog helemaal niet zo lang. Sinds januari 2020 ben ik “officieel” online.”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Welke niet? Ik ben gek op al mijn blogposts, omdat ik achter alles sta wat ik schrijf. Ik zou dus ook nooit een samenwerking aangaan met een bedrijf waar ik geen feeling mee heb.”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Wees altijd jezelf en doe je niet anders voor dan je bent. Schrijf vanuit je gevoel en probeer nooit een ander te kopiëren. Je bent goed zoals je bent, als je in jezelf geloofd.

Je eigen stijl, zorgt ervoor dat je op jou manier uniek bent. Geniet van elke dag, want niemand heeft je morgen beloofd. Blog omdat je het leuk vindt, niet om gratis producten te ontvangen. Als je iets niet doet vanuit je passie, wordt het lastig om het vol te houden.

Laat je door niemand vertellen dat je er niks van bakt. Een aantal maanden geleden kreeg ik via Facebook een berichtje dat ik beter kon stoppen met bloggen, want ik was een waardeloze blogger.

De dame in kwestie had in één blog namelijk drie spelfouten gevonden. Sinds ik meerdere malen een lichte beroerte heb gehad, ben ik dyslectisch geworden. Ik laat mijn teksten altijd controleren, maar heel soms lees ik over een fout heen.

Vandaag de dag, krijg ik steeds meer bezoekers en leuke samenwerkingen. Laat een ander dus nooit vertellen dat je met iets moet stoppen waar je zelf in geloofd.”

Jasmina Sparkles Inside - blogger

Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw blogposts? 

“Ik zoek inspiratie in alles dat ik in mijn dagelijkse leven doe. Heb ik een idee in mijn hoofd, dan betekent dat niet dat ik daar op dat moment al over kan schrijven. Ik sla het onderwerp dan op in mijn concepten en werk er op een later moment aan. Ik probeer mijn inspiratie verder te zoeken in alles dat mij positieve energie geeft.”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen
“Moeilijke vraag! Ik ben van mening dat je altijd moet blijven doen wat je leuk vindt en ik ben stiekem bang dat het minder leuk wordt als het een verplichting wordt om fulltime te bloggen. Daarnaast ben ik bang dat de lol er sneller afgaat als ik zeven dagen per week een blog publiceer. Nu blog ik natuurlijk ook nog relatief “kort” dus ik denk dat je mij deze vraag over een paar jaar nog een keer moet stellen.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Het liefste werk ik overal aan mijn blog, maar ik denk dat dat hem niet gaat worden met mijn gezin. Maar zeg nooit nooit… Voor nu zeg ik dus bloggen vanuit Nederland.”

SEO of schrijven zoals het komt
“Een combinatie van beide. Ik schrijf nu zoals het komt. Ik houd me eigenlijk niet bezig met SEO. Ik besef wel dat als ik wil blijven groeien, ik mij hier in zal moeten verdiepen.”

Heb je nog meer tips?

“Doe aan linkbuilding en netwerken! Het is superleuk om collega bloggers te leren kennen en linkbuilding is ook ontzettend goed voor het verhogen van je DA.

Een hogere DA maakt je interessant om samenwerkingen aan te gaan. Daarnaast is het ook goed voor de vindbaarheid via Google. Er zijn diverse facebookgroepen waar je je hiervoor kunt aanmelden als blogger om aan linkruil te doen.”

Volg Jasmina ook op Pinterest, Instagram en Facebook.


1 reactie

Blogtips van bespaarguru Minke van Gierige Gerda.nl - BlogBosses · augustus 15, 2020 op 10:51 am

[…] Lees ook: BlogBosses tips van Jasmina […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.