Investeringen die ik deed waar ik geen seconde spijt van heb

Gepubliceerd door BlogBosses op

Ondernemen is investeren zeggen wij vaak. Op dit moment investeren wij veel in zelfontwikkeling door het lezen van boeken en het volgen van cursussen. Maar vandaag deel ik ook een aantal andere investeringen met je waar ik absoluut geen spijt van heb, die als ondernemer onmisbaar zijn.

Investeringen: een goede laptop

Toen ik een jaar of 14 was kocht ik mijn allereerste eigen laptop. Wat een genot was dat! Ik kon hem overal mee naartoe nemen en de hele dag spelletjes spelen en MSN’en. Maar de laptop ging niet heel lang mee en al gauw was het tijd voor een nieuwe.

Dit keer maakte ik een meer weloverwogen keus. De laptop moest aan een aantal voorwaarden voldoen. Een groot scherm om films te kijken en een plek om schoolwerk op te maken. Het werd een Samsung (inmiddels niet meer verkrijgbaar, want ik heb hem al zo’n 8 jaar).

Een bluetooth muis

Het gebruik van een muis werd uit nood geboren, maar inmiddels wil ik niet anders meer. Wanneer je een laptop gebruikt heb je een mousepad, maar dit werkt niet altijd even prettig. Vooral wanneer je een lijn moet trekken met je muis is dit heel lastig.

En dus investeerde ik in een Logitech bluetooth muis. Logitech is een bekend merk (al onze toetsenborden en muizen zijn van Logitech) en eerlijk is eerlijk: het is gewoon een heel fijn ding.

Het Adobe pakket

Vanaf het moment dat ik startte met mijn studie wist ik dat ik aan de slag wilde met het Adobe pakket. Maar dat kwam pas echt dichtbij toen ik startte met bloggen. Het bewerken van foto’s, het maken van e-books of templates. Het was even uitzoeken hoe het programma werkte, maar ik heb geen seconde spijt gehad van de aanschaf van het Adobe pakket.

Een SSD schijf

Toen mijn laptop wat ouder werd merkte ik dat hij soms wat meer moeite had met zwaardere programma’s. Niet zo gek ook, maar ik wilde eigenlijk nog geen nieuwe laptop aanschaffen, want hij werkte nog. Wat dan wel? Ik schakelde de hulp in van een technische vriend en die raadde me een Samsung SSD schijf aan.

Azerty-Samsung-Logitech-investeringen-ondernemer

Zo gezegd, zo gedaan en na het installeren van de nieuwe schijf was mijn computer ineens zóveel sneller. Ik kon weer zonder problemen photoshoppen en hoefde niet steeds te wachten als ik een programma wilde openen. Ik heb er geen seconde spijt van gehad!

Spiegelreflex camera

Foto’s maak ik vaak met mijn telefoon, maar de kwaliteit hiervan is wisselend. Daarom kocht ik een spiegelreflex camera. Ik ging ook meteen los en schafte een extra lens aan en een statief. Van al deze investeringen heb ik ook geen spijt gehad, want op dit moment gebruik ik de camera vaak voor het opnemen van video’s voor de masterclasses en workshops.

Welke investeringen heb jij gedaan waar je nog steeds blij mee bent? Deel het hieronder.

*Dit artikel is geschreven in samenwerking.

BlogBoss Anne

Anne is gek op schrijven en doet dat al járen. Daarnaast heeft ze al 8 jaar een eigen blog, je kunt haar dus wel een echte BlogBoss noemen. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in het bouwen van websites, het inzetten van Pinterest en het schrijven van pakkende teksten. Als founder van BlogBosses geeft ze hier dan ook veel tips over. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en zijn zij en Evelyne samen de cursus @BloggenAlsEenBaas op Instagram gestart.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.