Ik liet me te veel leiden door de cijfertjes

Gepubliceerd door BlogBosses op

Jaren geleden startte ik mijn eerste blog, via het toenmalige web-log. Laten we zeggen dat het maar goed is dat je niet meer kunt lezen wat ik daar allemaal op plaatste.

Toen ik het bloggen professioneel aan wilde pakken veranderde er een hoop. Ik schreef elke dag een artikel, en deed aan promotie via social media. Maar ik was niet tevreden met de cijfertjes.

Lees ook: Hoe bloggen mijn leven heeft veranderd en andersom

Cijfertjes vergelijken met anderen

Die cijfertjes, die deden mij erg veel. Deed ik het wel net zo goed als (of beter dan) anderen? Wanneer iemand online deelde dat ze veel meer bezoekers had dan ik, terwijl we in dezelfde periode begonnen waren werd ik boos op mezelf. Ik gunde het die persoon, maar werd boos op mezelf dat het mij niet lukte om hetzelfde te behalen.

Dat constante vergelijken met anderen zorgde ervoor dat ik nog strenger werd voor mezelf. Ik moest elke dag een artikel plaatsen en googlede wel duizend keer wat ik nog kon verbeteren.

Mindere cijfers dan de maand ervoor

En toen kwam de eerste maand dat ik minder bezoekers had dan de maand ervoor. Wat was ik boos op mezelf. Het hield me zo bezig dat ik het plezier in het bloggen bijna verloor. En voor wie was ik nou eigenlijk aan het bloggen? Juist! Mezelf!

Ik besloot dat het belangrijk was om te leren de cijfers los te laten en weer te genieten van het bloggen. Aan wie wilde ik bewijzen dat ik succesvol was? Alleen aan mezelf.

Loslaten is moeilijk!

Dat loslaten, dat ging niet vanzelf. Ik geef eerlijk toe dat ik soms nog steeds naar mijn bezoekersaantallen kijk en denk: ‘wat doe ik verkeerd?’. Het antwoord is: niets. Wanneer het buiten heerlijk weer is zitten mensen nou eenmaal niet op hun computer. Tijdens hun werkdag zitten ze (meestal) niet op mijn website en ik kan me daar druk over maken, maar dat verandert niets.

Heb jij ook moeite met het loslaten van de cijfertjes?

Categorieën: Blogposts

2 reacties

Roelfien · juni 11, 2019 op 9:55 am

Bedankt voor je blog! Precies om deze reden, zit ik al een half jaar vast… het lukt me niet om te gaan bloggen. Als ik eindelijk weer de laptop erbij heb gepakt, zie ik als eerste hoe hard de volgers weg rennen van insta en lukt het schrijven meteen niet meer… gelukkig ben ik niet de enige daarin…

    BlogBosses · juni 12, 2019 op 11:31 am

    Wat vervelend voor je Roelfien dat je een writers block hebt. Wat ook kan helpen is om de redenen op te schrijven waarom je wil bloggen, zodat je weer helder hebt waarvoor je het wil doen. Succes!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.