fbpx

Weinig tijd om te bloggen? Trek meer bezoekers met bestaande content

Gepubliceerd door BlogBosses op

Soms heb je periodes waarin je tijd tekort komt om te bloggen. We schreven al eens een artikel over tijd maken om te bloggen, maar vandaag geven we je een aantal tips om meer bezoekers te trekken met bestaande content.

Oude artikelen opnieuw delen

Als je al lang bezig bent met bloggen dan heb je waarschijnlijk een hele hoop artikelen gemaakt. Veel van deze artikelen worden, naarmate ze wegzakken op je website, vrijwel niet meer gelezen. Jouw bezoeker bekijkt immers vaak de voorpagina, en misschien ook nog wel de tweede pagina. Verder dan dat komt hij niet.

Tenzij – en hier zijn drie redenen van toepassingen – deze hoog rankt in zoekmachines, er een directe zoekopdracht wordt gedaan op jouw blog of je de blogs opnieuw deelt op social media (met of zonder advertising).

Het is zonde als oude blogs niet meer worden gelezen, want je hebt vast artikelen geschreven waarvan de informatie nog up to date is.

Geef artikelen een update

Niet alle oude artikelen zijn meteen klaar om opnieuw gedeeld te worden. Sommige artikelen hebben eerst een update nodig. Wanneer je minder dan 50% van het artikel aanpast is het voldoende om bovenaan het artikel ‘update geplaatst op…’ te plaatsen. Verander je meer dan 50% van het artikel, dan kan de publicatiedatum aangepast worden naar de huidige datum.

Maak een artikel met het ‘ultieme lijstje om…’

Je ziet vast wel eens berichtjes op social media voorbijkomen waarin gevraagd wordt om recepten van andere bloggers, omdat de schrijver van het artikel een lijstje met recepten wil maken.

Heb je zelf veel over een onderwerp geschreven, dan kun je ook jouw eigen artikelen gebruiken voor zo’n lijstje. Lijstjes zijn eigenlijk voor alle blogs geschikt. Niet alleen voor foodbloggers.

Op die manier heb je niet alleen snel een nieuw artikel geschreven met bestaande content, maar het is ook nog eens goed voor je SEO, omdat je intern aan het linken bent.

Voorbeelden van lijstjes zijn:

Concentreer je op de SEO van oude artikelen

Zoekmachine optimalisatie verandert en jouw blog zou hierin mee moeten gaan. Dus verander je ook al jouw oude artikelen als de SEO-regels anders zijn geworden? Neem de tijd om eens goed naar de meta-omschrijvingen te kijken van oude artikelen en pas deze aan. Op die manier worden je oude artikelen een stuk beter gevonden in zoekmachines.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.