fbpx

Nieuw op Pinterest: videopins

Gepubliceerd door BlogBosses op

Pinterest heeft weer een nieuwe update uitgerold. Dit keer is dat er eentje waar wij met smart op zaten te wachten. Vanaf nu is het namelijk in Nederland ook mogelijk om videopins te plaatsen. Daar wil jij ook gebruik van maken, want met video’s val je extra op in de tijdlijn!

Iets meer over Pinterest

Pinterest is een visuele zoekmachine met 416 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het voordeel van Pinterest is dat pins veel langer meegaan dan berichten op social media kanalen zoals Facebook of Instagram. Ben jij nog niet zo thuis in Pinterest? Lees dan ons artikel voor beginners of volg t/m 23 november de gratis masterclass.

Waarom videopins inzetten?

Als jij een beetje op ons lijkt dan ken je het gevoel van angst om voor de camera te staan vast wel. Het is iets dat veel ondernemers herkennen en dat ons, zelfs al geven wij online masterclasses, ook niet vreemd is. Maar het inzetten van video’s is enorm effectief. Vooral op Pinterest, omdat er nog niet veel mensen zijn die dit doen.

Ik zag al eerder videopins, hoe kan dat?

Net als op Instagram is het zo dat Pinterest niet overal direct dezelfde functies uitrolt. Het verschil is echter wel dat wanneer iets uitgerold wordt, het meteen in heel Nederland beschikbaar is. Zijn wij in ieder geval heel blij mee, want niets is zo vervelend als bekenden een bepaalde functie te zien gebruiken die jij ook wilt gebruiken waarbij het niet mogelijk is.

In onder andere Amerika, Engeland en Canada was het al langer mogelijk om video’s te plaatsen. Maar ook wanneer je advertenties plaatst kon je al eerder een video uploaden. Nu is het echter ook mogelijk om dat te doen zonder advertentie te plaatsen.

Hoe moet zo’n video eruit zien?

Op Pinterest werkt alles het beste wanneer je in de lengte werkt. Een staande video werkt dan ook beter dan een liggende video. Bovendien wil je hier geen hele lange video’s plaatsen, daar is het medium niet geschikt voor. Kies voor video’s van 15 – 30 seconden.

Bonustip: gebruik je TikTok video’s

Zit jij al op TikTok? Nog niet veel ondernemers zijn bezig met TikTok, alhoewel het een veelbelovend platform is. Het werkt volledig met video’s, video’s die je kunt hergebruiken voor jouw Pinterestaccount. Fijn, want zo kun je met minder tijd op meer kanalen aanwezig zijn! En zo trek je ook extra bezoekers naar jouw TikTok account.

Anne en Evelyne BlogBosses

Team BlogBosses

Samen hebben ze meer dan 13 jaar blogervaring: Anne en Evelyne. Dat zorgde ervoor dat zij in 2018 samen BlogBosses startten. Met als doel ondernemers te helpen bij het leren bloggen als een baas. Dat doen ze door het geven van online cursussen en masterclasses. Binnenkort starten ze samen een online Academy voor ondernemers.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.