Ondernemen met een beperking – ook dat kan

Gepubliceerd door BlogBosses op

Inmiddels bijna 4 jaar geleden knuffelde ik iets te enthousiast met een auto. Met een hoop verwondingen werd ik afgevoerd naar het ziekenhuis, waar ik niet wist hoe het verder zou gaan. Dat ik uiteindelijk zou gaan ondernemen, dat had ik toen nooit verwacht.

Van fulltime naar parttime

Na het eerste herstel begon ik weer met werken. Maar waar ik voorheen makkelijk fulltime kon werken, ging dat nu ineens niet meer. Ook in mijn privé-leven moest ik keuzes maken. Verjaardagen, feestjes, een dagje winkelen. Dingen die vroeger makkelijk konden, konden nu ineens niet meer. Ik moest leren waar mijn nieuwe grenzen lagen, en dat was best lastig.

Als jongere van halverwege de 20 is het best een gek gevoel als je niet fulltime kunt werken. Want dat is hoe het hoort, toch? Je begint met werken, doet dat fulltime. Totdat je aan kinderen begint, want volgens de maatschappij moet je dan als vrouw minder gaan werken. Maar daar was ik nog niet, dus ik wilde eigenlijk gewoon fulltime werken.

Van iemand die altijd ja zegt…

Ik ging van iemand die altijd overal bij wilde zijn naar iemand die bijna altijd ‘nee’ moest verkopen. Dat werd niet door iedereen begrepen. Logisch ook, want aan de buitenkant kun je niets aan mij zien. Soms denk ik dan wel eens: zag je maar wat, want dan werd het misschien beter begrepen.

Het lastigste voor mij was het misschien wel bij mijn werkgever. Want hoe kon ik aangeven dat ik geen energie had om een congresdag te draaien, en vervolgens in het weekend naar een festival gaan? Ja, ik hoor je nu denken: maar je moet toch ook niet alles opgeven om alleen maar te kunnen werken? De balans is juist belangrijk.

Ondernemen, ik? Nee!

Die balans die vond ik, toen ik ging ondernemen. En dat had ik absoluut niet verwacht. Want voor jezelf werken leek mij zó eng. Maar juist het zelf kunnen indelen van de uren, het werken vanuit elke plek die voor mij prettig is en het doen wat ik écht leuk vind heeft mij ontzettend geholpen. Dus ondernemen met een beperking onmogelijk? Ik denk juist het tegenovergestelde!

Blogplanner

BlogBoss Anne

Anne is gek op schrijven en doet dat al járen. Daarnaast heeft ze al 8 jaar een eigen blog, je kunt haar dus wel een echte BlogBoss noemen. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in het bouwen van websites, het inzetten van Pinterest en het schrijven van pakkende teksten. Als founder van BlogBosses geeft ze hier dan ook veel tips over. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en start ze samen met Evelyne binnenkort met het membership @BloggenAlsEenBaas op Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.