Persoonlijk: Had ik hier maar eerder geld aan besteed

Gepubliceerd door BlogBosses op

Zo’n acht jaar geleden begon ik met bloggen. Ik was totaal niet ondernemend ingesteld, maar had wel al in mijn achterhoofd dat ik hier ooit mijn geld mee wilde verdienen. Hoe ik dat ging doen, dat wist ik eigenlijk nog niet.

Mijn website

Ik startte niet meteen met investeren in mijn website, want ik wilde eerst geld verdienen voor ik het investeerde. Hierover schreef ik al eens in het artikel ‘Deze 5 fouten hebben mij inkomsten gekost‘.

De mindset dat ik eerst geld verdiend moest hebben voor ik het uit kon geven heb ik van mijn ouders meegekregen. Begrijp me niet verkeerd, over het algemeen is dit een hele goede mindset. Toen ik nog moest leven van bijbaantjes en wel heel graag nieuwe kleding kocht stond ik regelmatig in de winkel te bedenken of ik dit wel écht nodig had. Maar bij ondernemen is het juist weer géén praktische mindset. Daar investeer je zodat je inkomsten krijgt.

Een plekje om te werken

Nu ik volledig vanuit huis werk heb ik een eigen werkplek, met een bureau(tje), een printer, materialen voor de podcasts en een tweede scherm. En ik ben er nog elke dag blij mee.

Maar die dingen kwamen er niet vanzelf. Zeven jaar lang schreef ik mijn artikelen vanaf de bank, of aan de keukentafel. Soms zelfs vanuit bed. Vorig jaar vond ik het eindelijk tijd voor een goed bureau. En een printer, en een stuk of honderd notitieboekjes (daar heb ik echt een zwak voor).

Planten in huis

Ik houd van de natuur. Enorm. Maar een paar jaar lang woonden manlief en ik in een appartement en moesten we het doen met een klein balkon. Sinds een jaar of vijf hebben we een eigen tuin, waar ik dan ook elk zonnig moment in zit. Maar binnen is het niet heel groen. We hadden weinig kamerplanten. Vooral omdat ze steeds dood gingen.

Nu heb ik sinds ongeveer een jaar een aantal toffe planten, waaronder de pannenkoekenplant. Je weet wel, die een tijd zo hip is geweest op Instagram. Man, man, wat ben ik blij met de ontdekking dat ik tóch wel een beetje groene vingers heb. Het zorgt voor meer zuurstof in huis, en voor een vrolijk gevoel. Had ik dat maar eerder gedaan!

Boeken voor mijn zelfontwikkeling

Het lezen van boeken zorgt voor ontspanning, en voor meer kennis. Vind ik althans. Ik ben dan ook gek op lezen en lees in vakanties regelmatig meer dan één boek per dag. Maar ik vind het wel moeilijk om geld uit te geven aan boeken. Eigenlijk lees ik het boek het liefst vast een keer, zodat ik kan bepalen of het het waard is om geld aan uit te geven. Krom? Ja, misschien wel. Maar zo werkt mijn hoofd.

Toch heb ik er wel spijt van dat ik sommige boeken niet eerder heb aangeschaft. Zo kochten wij kort geleden het boek ‘think and grow rich’ en toen pas zag ik dat je het voor 50 cent (ja je hoort het goed, 50 cent!) kunt aanschaffen als e-book. Wow, had ik dat maar eerder gezien. Maar een hard copy is toch wel fijn hoor. Dus die heb ik nu in mijn bezit.

Een goede planner

Nog zoiets. Ik ben fan van planners. Toen ik alleen bezig was met mijn trouwblog gebruikte ik al planners, en dat is alleen maar meer geworden toen daar ook BlogBosses en mijn eigen bedrijf bij kwamen. Maar toen ik net begon wilde ik hier geen geld aan uitgeven. In plaats daarvan ging ik op zoek naar gratis varianten, die altijd net niet de lading dekten. Inmiddels heb ik een eigen planner ontworpen, waar ALLES wat ik nodig heb in zit.

Zoals een pagina om al mijn cijfers bij te houden, maar ook een pagina om de maandelijkse top 5 van gebruikte zoekwoorden te loggen. Ik ben er fan van, en update hem dan ook elk jaar.

Blogplanner

BlogBoss Anne

Anne is gek op schrijven en doet dat al járen. Daarnaast heeft ze al 8 jaar een eigen blog, je kunt haar dus wel een echte BlogBoss noemen. Door de jaren heen heeft ze zich verdiept in het bouwen van websites, het inzetten van Pinterest en het schrijven van pakkende teksten. Als founder van BlogBosses geeft ze hier dan ook veel tips over. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en zijn zij en Evelyne samen het membership @BloggenAlsEenBaas op Instagram gestart.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.