Podcast #1: Alles over het beginnen met bloggen

Gepubliceerd door BlogBosses op

Nog niet zo lang geleden vroegen we jullie wat jullie het liefste zouden zien/horen van ons. Een BlogBosses podcast werd daarbij meerdere malen genoemd, en stiekem hadden wij deze optie er niet voor niets tussen gezet. De eerste podcast was namelijk al opgenomen! Vandaag delen we hem met jullie. Laat je weten welk onderwerp jij in de volgende podcast wil horen?

Waar loop je tegenaan?

Toen wij begonnen met bloggen wisten we niet zo goed hoe alles werkte. Wat was nou precies het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org? En SEO leek wel een ver van ons bed show. Van alt-tags hadden we nog niet gehoord en HTML en CSS waren afkortingen die voor ons geen betekenis hadden.

Beginnen bij het begin

Eerst maar eens zorgen dat er kwalitatieve content online kwam, met voldoende afbeeldingen voor de afwisseling. Oeps, de afbeeldingen allemaal in de verkeerde grootte geüpload. Wisten wij veel dat dat erg belangrijk is voor de snelheid van je website en de grootte van je hostingpakket.

Het probleem met de afbeeldingen getackeld, maar hoe vaak moet er nou eigenlijk een blog online komen? En op welke socialmediakanalen moesten we nou echt aanwezig zijn?

Beginnen met bloggen

Zomaar wat dingen waar we tegenaan liepen en die we helemaal zelf (met wat hulp van Google) hebben opgelost. Maar dat kostte ons wel enorm veel tijd en energie. Dat vinden we helemaal niet erg, maar het is wel een beetje zonde. Die tijd hadden we ook in andere dingen kunnen steken.

Omdat we graag voorkomen dat jij net zoveel tijd kwijt bent met ontdekken als wij waren hebben we voor jou deze eerste BlogBosses podcast. Hierin bespreken we alles over het beginnen met bloggen, dus luister snel!


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.