BlogBosses tips van Lisanne van In case you’re wandering

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we op zoek gegaan naar inspirerende bloggers die ons een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, vinden we het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we Lisanne – die blogt over reizen op In case you’re wandering – het hemd van het lijf. 

Al gelezen? BlogBosses tips: Romy van Vaker Vrolijk

Zou je jezelf willen voorstellen?

“Mijn naam is Lisanne. Ik ben een Zeeuwse Utrechter die is geboren in Rotterdam en woonachtig is in Den Haag. Ik hou erg van reizen, sporten, theater en het strand. Daarnaast is het mijn passie om te schrijven en ik heb dit jaar besloten om daar eindelijk professioneel iets mee te gaan doen! Ik ben op dit moment ‘in between jobs’ en op zoek naar een nieuwe carrière als content marketeer, webredacteur of copywriter.”

Wat voor blog heb je?

“Ik heb een reisblog genaamd In case you’re wandering. De naam van mijn blog is een woordspeling op de zin: “in case you are wondering” wat zoveel betekent als: mocht je het je afvragen. “Wandering” betekent dwalen, en dat is wat ik het liefste doe in het buitenland. Zo min mogelijk plannen of vastleggen op een dag en gewoon zien waar de bestemming me heen leidt.”

Hoe lang blog je al?

“Ik ben rond september 2017 met dit blog begonnen. Lang, lang geleden heb ik ook een aantal keer een poging gedaan, maar die blogs zijn helaas een langzame, virtuele dood gestorven. Reden? Faalangst en jeugdige onzekerheid.”

Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Zoals ik eerder zei, is schrijven mijn passie. Ik ben altijd wel met het schrijven van artikelen, dagboeken, verhalen etc. bezig geweest, voornamelijk offline. En omdat ik al een paar keer was begonnen met een blog, zat dat altijd nog wel in mijn achterhoofd. Ik hou ontzettend van reizen en hield altijd al reisdagboeken bij. Ik vind het superleuk om mijn reizen zelf te plannen en daarvoor raadpleeg ik regelmatig reisblogs. Tel dat alles bij elkaar op, gooi de onzekerheid overboord en je hebt zelf ineens een reisblog!”

Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Mijn favoriete blogpost is het artikel over Venetië. Ik heb hier in 2009 een maand Italiaans gestudeerd en ben sindsdien talloze keren terug geweest. Ik vind het een heerlijke stad om te verdwalen en lekker weg van de massa te slenteren. Want dat kan echt in deze toch altijd drukke toeristenstad!”

Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Bloggen is de laatste jaren super populair geworden. De beginnende blogger wil ik dan ook op het hart drukken: laat je niet tegenhouden door de hoeveelheid blogs en de professionaliteit van veel van die blogs. Begin omdat jij wil beginnen en omdat jij je ervaringen wil delen. Lees artikelen met tips en do’s en dont’s en wees niet bang om een keer een foutje te maken.

We maken allemaal wel eens een (spel)fout! Blijf er plezier in houden. Heb je eens een keer geen inspiratie, laat het dan even rusten. Leg er geen druk op, maar hou het leuk voor jezelf!”

Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen? 
“Parttime bloggen. Ik wil wel graag fulltime met schrijven bezig zijn, maar er zijn zoveel meer aspecten die ik wil ontdekken. Zo ben ik bijvoorbeeld ook steeds meer de technische kant van het websites maken aan het ontdekken.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland? 
“Een beetje bloggen overal in de wereld, maar voornamelijk vanuit Nederland! Hoewel ik ontzettend van reizen hou, merk ik dat ik thuiskomen een heerlijk onderdeel vind van de reiservaring. Continu op reis zijn als digital nomad is dus niet iets dat ik op dit moment ambieer, ik moet ergens een basis hebben.”

Al jouw foto’s maken met jouw smartphone of met een professionele camera? 
“Smartphone! Ik heb wel een digitale camera met allerlei lenzen, maar ik merk vaak dat ik toch voor het gemak en (vooral) gewicht van een smartphone kies. Altijd bij me en ik hoef niks extra’s te sjouwen.”

Bloggen op papier of digitaal? 
“Digitaal!”

Bloggen op Instagram/LinkedIn/Facebook of op een website? 
“Website met de promotie via de socials.”

Volg Lisanne ook op InstagramFacebook en Pinterest.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.