BlogBosses tips van reisblogger Lieke van Reisjager.nl

Gepubliceerd door BlogBosses op

Voor de rubriek BlogBosses tips zijn we het web afgestruind naar Nederlandse en Belgische bloggers die een kijkje achter de schermen geven. Omdat we allemaal ergens beginnen in onze blog carrière, is het belangrijk om stil te staan bij het hele proces van het bloggen. Voor dit interview vroegen we reisblogger Lieke van Reisjager.nl het hemd van het lijf.

Lees ook: Blogtips van bespaarguru Minke

1. Zou je jezelf willen voorstellen? 

“Mijn naam is Lieke Jansen. Ik ben 30 en woon samen met mijn vriend en dochter in de mooie Achterhoek. Ik ben dol op vakanties en het uitzoeken en voorbereiden van die vakanties.”

2. Wat voor blog heb je?

“Op Reisjager.nl deel ik de leukste vakantietips. De focus ligt hierbij op weekendjes weg, vakantieparken, zonvakanties en campings. Ik zet de leukste accommodaties op een rij, zodat je niet meer zelf hoeft te zoeken.”

3. Hoe lang blog je al? 

“Ik blog sinds 2017. Daarvoor had ik al wel een Facebookpagina waarop ik tips deelde.”

4. Wat was de reden dat je bent gaan bloggen?

“Een jaar of 4 geleden vroegen steeds meer mensen hoe ik toch zo vaak zo goedkoop op vakantie kon. Ik bedacht een naam (Reisjager dus) en ging goedkope deals die ik tegenkwam delen op een Facebookpagina.”

“Langzamerhand kreeg ik steeds meer vragen van mensen die mij volgden via Facebook, of ik hen niet persoonlijk kon helpen met een het zoeken naar een vakantie. Ze zagen zelf door de bomen het bos niet meer of vonden het echt niet leuk om het zelf uit te zoeken. Ik word daar wel heel blij van en heb een tijdje mensen met veel plezier geholpen met het zoeken naar hun perfecte vakantie. Toen er iemand met een grote bos bloemen aan de deur stond omdat ze zó blij was dat ik haar geholpen had met het vinden van een vakantie, besefte ik me dat ik eigenlijk meer met mijn kennis en ervaring moest doen.”

“Ik kreeg vaak dezelfde wensenlijstjes opgestuurd en zo ontstond het idee om wat ik had uitgezocht over verschillende accommodaties ook te delen op een website. Zodoende heb ik, met bloed, zweet en tranen, een website gebouwd en ben daarop vakantietips gaan delen. Eind 2018 heb ik de keuze gemaakt om me alleen nog maar te richten op de website en blogs en heb ik de specifieke zoekaanvragen losgelaten. Ook deel ik vrijwel geen vakantiedeals meer, de focus ligt nu echt op inspiratie en niet op de goedkoopste prijs.”

5. Wat is jouw favoriete blogpost en waarom?

“Mijn favoriete blogpost is een overzicht van hotels met hotelkamers met privézwembad in Griekenland. Dat is namelijk de eerste blog die ik online zette, omdat ik zoveel vragen kreeg van mensen die daar naar op zoek waren. Side note: De publicatiedatum die erbij staat is later aangepast, deze blog is oorspronkelijk in 2017 online gekomen.” 

6. Wat voor tip heb je voor de BlogBosses community?

“Laat inkomsten uit je blog niet leidend zijn. Op Reisjager deel ik bijvoorbeeld ook tips over accommodaties die niet zijn aangesloten bij een affiliate netwerk, dus waarover ik geen commissie ontvang. Gewoon, omdat ze goed in het lijstje passen of ik omdat ik er zelf zo enthousiast over ben.” 

“Door je niet te focussen op alleen betaalde links onderscheid je je van anderen en van content websites die alleen maar betaalde links delen. Ik ben ervan overtuigd dat je door de beste tips (en niet door de best verdienende tips) te delen op de lange termijn het meeste bereikt met je blog.”

7. Hoe kom jij aan inspiratie voor jouw blogposts?

“Door mensen die mij om tips vragen, ervaringen van anderen, accommodaties die ik op internet tegenkom, uit tijdschriften, door evenementen zoals de Vakantiebeurs en natuurlijk door mijn eigen ervaring.”

“Ik ben bijvoorbeeld net terug van een vakantie uit Italië en heb daar alweer tig ideeën voor nieuwe blogs opgedaan. Ik sla alle ideeën die ik heb in Trello en als ik even geen inspiratie meer heb, kies ik daar een onderwerp uit.”

8. Als je zou moeten kiezen, waar zou je dan voor gaan?

Parttime of fulltime bloggen?
“Parttime bloggen. Ik vind bloggen geweldig, maar fulltime alleen maar blogs schrijven, daar word ik niet gelukkig van.”

Hobby blog of ondernemen?
“Ondernemen. Reisjager is al sinds 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ik vind alles wat bij het ondernemen komt kijken erg leuk.”

Bloggen overal in de wereld of bloggen vanuit Nederland?
“Bloggen vanuit mijn ‘thuisbasis’ in de Achterhoek. Hoewel ik het erg leuk vind om te reizen, blog ik het liefste vanuit Nederland. Als ik op reis ben wil ik ook echt genieten van de omgeving en andere culturen en niet hoeven te bloggen.”

SEO of schrijven zoals het komt
SEO, want ik vind het wel zo leuk dat ik ook daadwerkelijk mensen bereik met mijn blogs en ze zo help met het vinden van een leuke vakantie.”

Volg Lieke ook op Facebook, Instagram en Pinterest.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.