Persoonlijke update #2: Het Geluksdieet en thuiswerken

Gepubliceerd door BlogBosses op

De afgelopen maanden heb ik zeker niet stilgezeten. Jij vast ook niet. Het waren hectische maanden en het duurde even voordat de nieuwe situatie was ingedaald. Net zoals de helft van Nederland, heb ik ondertussen mijn huis van onder tot boven opgeruimd. Dat mijn oude spullen nog steeds in de woonkamer onder de trap zijn gepropt en niet naar de ROVA zijn gebracht, heeft een goede reden. Het was daar zo druk, dat ik geen behoefte had om een uur in de rij te staan om wat spulletjes weg te brengen. Maar was mijn leven zo spannend dat het alleen om opruimen ging?

Sociaal isolement

Er is niet ontzettend veel veranderd in mijn leven. Maar dat komt ook omdat we nu al een aantal maanden met z’n allen in deze situatie leven. Ik ben er ondertussen dus ook een soort van aan gewend. Kun je helemaal aan zoiets wennen? Ja, nee, misschien?

In het begin voelde de nieuwe situatie heel onwennig. Ik woon namelijk samen met mijn hondje in Leusden (vlakbij Amersfoort). Ik heb geen relatie en veel van mijn vrienden wonen in regio Utrecht en familie in Deventer en Den Haag.

Ik heb op dit moment (nog) geen rijbewijs, dus ik kon opeens geen OV meer nemen om ze te bezoeken. En het werd sowieso afgeraden natuurlijk om op bezoek te gaan. Ik kwam dus tijdelijk in een soort van sociaal isolement. Ik had nog het geluk dat ik af en toe mensen buiten zag die ook de hond uitlieten, om met ze te babbelen. Dat heeft mij wel geholpen om niet helemaal in een sociaal isolement te komen.

Natuurlijk belde ik wel met iedereen. Ook sprak ik ze via Skype, maar dit is toch anders dan iemand in levende lijven zien. Ik had nooit verwacht dat de introverte Evelyne daar veel last van zou hebben. Normaal ben ik namelijk erg gesteld op alleen zijn. Alleen dit was wel even heel veel me time haha.

Dus begon ik, als afleiding, fanatiek met sporten vanuit de woonkamer. Ik kan je vertellen, dit beviel mij alles behalve goed. Ik stopte er dan ook snel mee en ik ben ontzettend blij dat ik nu weer reguliere lessen kan volgen bij de sportschool. Ik heb zelfs ontdekt dat Zuma helemaal mijn ding is. Dus dat ga ik nu naast boksen, waar ik voor corona mee was begonnen, doen.

Gezondheid

Voor mij stonden de afgelopen drie maanden in het teken van mentaal en fysiek gezonder worden. Ik had hier niet specifiek een doel voor gesteld, maar ik merk wel dat ik daar onbewust op alle vlakken mee bezig ben geweest.

Tijdens mijn laatste offline mastermindsessie (op de 2 tot 3 weken kom ik samen met 5 andere ondernemers om te praten over onze bedrijven), kreeg ik een boek cadeau.

Dit boek heet Het Geluksdieet en is geschreven door Carolina van Dorenmalen van Foodie-Ness. Het boek leert je in 4 weken gezonder te eten en om o.a. je mindset positief te veranderen. Een boek dat eigenlijk, zonder dat ik het wist, goed zou passen in deze hectische periode.

Normaal ben ik echt heel sceptisch over dieetboeken. Ik heb een eetstoornis gehad en daardoor weet ik dat diëten je lichaam niet gezonder maakt. Een dieet volgen zorgt er bij mij voor dat ik of helemaal doorsla of helemaal geen actie onderneem. Een lifestyle verandering zorgt bij mij wel voor een positieve verandering. Dus ik zag dit boek als een mooie aanvulling, vooral omdat het niet echt een dieet is in mijn ogen.

Het Geluksdieet zorgt er voor dat je anders gaat eten en dit op de lange termijn vol kunt houden en je uiteindelijk lekkerder in je vel komt te zitten. En dat is wat we allemaal willen toch? Ik wel in ieder geval! Ik kan het je in ieder geval zeker aanraden.

De afgelopen weken ben ik dus begonnen met deze andere manier eten. De manier van Het Geluksdieet. Wat ik vooral heb gemerkt is dat je veel kunt met banaan en havermout, haha, nee grapje.

Het boek heeft veel afwisselende recepten en je mag zelfs 6x op een dag eten. Al red ik dat vaak op dit moment niet, omdat ik te laat naar bed ga en te laat op sta (hier wordt nog aan gewerkt).

Mijn favoriete nieuwe ontbijtjes uit dit boek zijn ‘bananenpannenkoeken’ en roerei met tomaat en paprika. En er zijn eigenlijk elke week drie menu’s waar je uit kunt kiezen. Regulier, vegetarisch of vegan. Dus het is geschikt voor iedereen. Ik denk dat ik na deze vier weken gewoon door ga en weer opnieuw begin met een ander menu (vegetarisch of vegan).

Al met al zit ik in de twee weken dat ik het doe, al een stuk lekkerder in mijn lichaam. Ook omdat ik nu weer ben begonnen met sporten bij de sportschool.

Daarnaast merk ik dat ik nu meer tijd vrijmaak voor koken en bakken. Iets wat ik daarvoor eigenlijk niet deed. Toen gaf ik de voorkeur aan snel, omdat ik snel aan de slag wilde met werk of te moe was om een gerecht te bedenken. Dus ook op dat vlak ben ik een stuk bewuster bezig op dit moment. Kortom ik ben al goed op weg om een fijner leven voor mezelf in te richten. Yay!

Thuiswerken

Voor corona werkte ik eigenlijk ook al veel vanuit huis. Naast introvert, ben ik namelijk ook hoogsensitief. Het komt er op neer dat ik meer dan anderen geniet van een ruimte met weinig prikkels. Denk aan geluid en geuren.

Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om vanuit huis te werken, maar af en toe vind ik het wel gezellig en belangrijk om buiten de deur te werken. Vooral wanneer ik met Anne werk op een externe locatie, zorgt het ervoor dat we allebei productiever zijn, maar ook dat we weer nieuwe ideeën bedenken om BlogBosses naar een hoger niveau te tillen. Eigenlijk altijd wanneer ik een call met Anne inplan, bedenken we weer weer nieuwe dingen. Heerlijk!

Tijdens corona werk ik nog steeds veel vanuit huis. Ik heb zelfs mijn eerste printer gekocht. Stiekem ben ik best trots dat ik deze uitgave heb gedaan voor mijn thuiskantoortje. En het was ook echt nodig voor mijn nieuwe bedrijf LOCALFAVS (ik verkoop lokale goodieboxen). Nu kan ik tenminste labels printen voor op de boxen. Maar dat zal vast niet het enige zijn waar ik mijn printer voor ga gebruiken.

Daarnaast vond ik bij Action ook een whiteboard planner. Deze heb ik aan mijn muur bevestigd. Het is een weekly planner met alle dagen van de week (ook het weekend).

Naast dat ik dagelijkse taken opschrijf, kan ik ook wekelijkse doelen opschrijven. Zo blijf ik scherp en is mijn BlogBosses privé kantoortje nog knusser. Ondertussen heb ik natuurlijk nog meer spullen op mijn verlanglijstje staan om mijn kantoor helemaal af te maken, maar daar zal ik nog even voor moeten sparen.

BlogBoss Evelyne

Bloggen zit in Evelyne’s bloed. Met meer dan 5 jaar ervaring in het blogvak, kent ze ondertussen alle ins and outs van het schrijven van een persoonlijk artikel. Als co-founder van BlogBosses geeft ze tips over onder andere bloggen en online marketing. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en start ze samen met Anne binnenkort een online Academy.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.