Ik speel al een tijdje met het idee om jullie een kijkje te geven in mijn leven. Een blog is daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Naast dat ik het delen van SEO-tips, marketingtips en blogtips ontzettend tof vind, voelt het ook tijd om je meer te vertellen over wie ik ben en wat ik doe. Dus ik heb besloten om toch maar de stoute schoenen aan te trekken. Deze keer wil ik je graag meer vertellen over afstuderen en hoeveel zweet en tranen het mij kost.

Afstuderen kun je leren

Ik ben onderhand al 3 jaar bezig met afstuderen. Lang he! Mocht je benieuwd zijn welke studie ik volg? Ik volg de studie International Communication and Media aan de Hogeschool Utrecht. Dit is een studie die in het Engels wordt gegeven en de basis leert over marketing, communicatie en media.

In deze drie jaar heb ik het altijd lastig gevonden om mijn studie helemaal af te ronden. Ik moest ‘alleen nog maar’ mijn scriptie doen… Maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.

Waarom doe je zo lang over afstuderen?

Drie jaar geleden had ik een pittige tijd. Voor de zomervakantie was ik aan een stage begonnen. Ik zat er niet op mijn plek en besloot na twee maanden om met deze stage te stoppen. Om geen studievertraging op te lopen besloot ik in korte tijd om een andere stageplek te zoeken. Mijn zomervakantie stond dan ook in het teken van stagelopen.

Na mijn tweede stage succesvol te hebben afgerond, kon ik letterlijk niet meer. Het duurde even voordat ik besefte dat ik in een burn-out terecht was gekomen. Ik sliep veel, at slecht en haalde nergens meer energie uit. Mijn passie (bloggen en koken) waren verdwenen en ik had geen fut meer om hier tijd aan te besteden.

In totaal duurde het nog anderhalf jaar voordat ik ervan opknapte. Dat betekent niet dat ik weer de ‘oude’ Evelyne ben. Het zal nooit meer zo zijn als vroeger. Zo ben ik sneller overprikkelt, krijg ik sneller migraine, ben ik nog steeds een beetje vergeetachtig en snel moe. Maar dat vind ik niet erg, want op deze manier geeft mijn lichaam aan dat ik rust moet pakken.

Perfectionisme

In die tijd was ik vooral bezig met het afronden van mijn studie. Ik had als doel om na mijn bachelor, twee masters tegelijkertijd te doen. Ik wilde rechercheur worden. En studievertraging was niet iets waar ik op zat te wachten. Dat voelde dan als falen en ik was bang dat ik daar op werkgebied op afgerekend zou worden.

Dat perfectionisme, dat zit er nog steeds. Door mijn burn-out heb ik hiermee om leren gaan. Perfectie is overigens voor iedereen anders. Als je iets op 80% van je kunnen doet en je daardoor lekkerder in je vel zit, dan kun je beter daarvoor gaan. Het is verstandig om dat in te zien en om niet constant het uiterste van jezelf te vragen.

Oproepje

In die drie jaar tijd ben ik wel een stukje dichterbij afstuderen gekomen. Mijn scriptie bestaat uit twee delen. Het eerste deel is afgerond en nu ben ik bezig met het laatste deel.

Onderzoek doen hoort daarbij en ook zal ik mijn bevindingen moeten presenteren. Vooral dat laatste vind ik een hele pittige gedachte, omdat ik niet graag voor groepen sta. Maar ik weet als ik dit heb gedaan, ik wel mijn studie af kan ronden. Ik kan de finish nu dus al ‘ruiken’.

Ik wil dan ook om jouw hulp vragen. Om af te studeren heb ik veel reacties nodig op mijn vragenlijst. Ben jij ondernemer, freelancer en ben jij tussen de 23 en 38 jaar? En heb je 15 minuten van je tijd over? Zou je mij dan willen helpen met afstuderen door deze vragenlijst in te vullen? Ik ben je eeuwig dankbaar!

Ook verloot ik drie toffe prijzen onder de deelnemers van de vragenlijst die ik zorgvuldig en met liefde heb samengesteld.

Dus alsjeblieft, help mij!

Klik op onderstaande foto om naar de vragenlijst te gaan.

Wat levert SEO op?
Of klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

BlogBoss Evelyne

Bloggen zit in Evelyne’s bloed. Met meer dan 5 jaar ervaring in het blogvak, kent ze ondertussen alle ins and outs van het schrijven van een persoonlijk artikel. Als founder van BlogBosses geeft ze tips over onder andere bloggen en online marketing. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en start ze samen met Anne binnenkort met de cursus @BloggenAlsEenBaas op Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.