SEO voor bloggers? Met deze SEO skills kom jij heel ver!

Gepubliceerd door BlogBosses op

Afgelopen 23 februari vond de eerste BlogBosses workshop plaats bij Outing Holland in Utrecht. Een workshop over SEO voor bloggers. Het was ontzettend spannend. We hadden alles tot in de puntjes voorbereid, maar je weet nooit hoe zo’n eerste keer gaat zijn. Om helemaal in de SEO sferen te komen hadden we SEO-expert Rutger Steenbergen uitgenodigd om te komen spreken. Lees snel verder om te lezen welke SEO skills we hebben geleerd.

Lees ook: Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

We verklappen niet alles wat er tijdens de workshop is verteld, maar we vertellen wel graag wat meer over de SEO skills die wij hebben opgedaan.

Baal jij dat je de SEO workshop hebt gemist? Stuur ons dan even een berichtje of e-mail. Bij veel animo kijken we of we de workshop eerder dan gepland terug kunnen laten komen.

Hoeveel weet jij al van SEO voor bloggers?

Vanzelfsprekend begint de workshop met een korte voorstelronde waarbij deelnemers vertellen wat ze al met SEO doen en nog willen leren. Niet alle deelnemers zijn bloggers, en de workshop draait dus ook niet alleen om SEO voor bloggers, maar vooral over hoe je zoekmachineoptimalisatie in kunt zetten als je iets met tekst doet. De workshop was gericht op zowel beginners als gevorderden en dat was ook terug te zien. Een hele gemêleerde gezellige groep dames die maar al te graag aan de slag wilden gaan!

Wat is de handigste tool?

Er zijn ontzettend veel betaalde en onbetaalde tools op het internet die je kunt gebruiken voor de SEO van jouw blog. De plugin Yoast wordt natuurlijk veel gebruikt door mensen die een website hebben die op WordPress draait. Een andere aanrader is de Moz toolbar, die je kunt gebruiken om je pagina te controleren op veelgemaakte SEO fouten. Deze tool werkt overigens alleen met Google Chrome. Daarnaast kun je met deze tool ook je DA en PA waarde zien. Heb je nou helemaal geen idee wat dit allemaal betekent? Kom dan naar onze volgende SEO workshop, of lees onze artikelen over SEO voor bloggers.

Lees ook: 6 WordPress plugins die elke blogger nodig heeft

Hoe zit dat met duplicate content?

Google houdt niet van dubbele content, maar in sommige gevallen is dat moeilijk te voorkomen. Heb jij een webshop, dan heb je vaak last van duplicate content. Bijvoorbeeld doordat een product onder verschillende categorieën valt. Maar ook bloggers kunnen dubbele content creëren. Bijvoorbeeld door een artikel opnieuw te delen en hierbij de verschijningsdatum aan te passen. Houd als stelregel aan dat bij 50% verandering in het artikel je een nieuwe publicatiedatum kunt geven. Is dat niet het geval? Zet dan boven de tekst ‘update geplaatst op…’. Zo weten je lezers dat er iets nieuws te lezen is en is Google ook blij!

Met jezelf concurreren

Wanneer je verschillende berichten of pagina’s aanmaakt die ranken op dezelfde (of bijna dezelfde) termen, dan concurreer je met jezelf. Dat betekent dat je jezelf tegenwerkt om op de eerste drie plekken in de zoekmachine te komen. Heb je pagina’s die op (bijna) hetzelfde keyword ranken? Probeer dan de informatie op deze twee pagina’s samen te voegen tot één extra informatieve pagina. Vergeet niet de pagina die je weghaalt een 301-redirect mee te geven, zodat je bezoekers naar de juiste pagina worden gestuurd. Dit kun je makkelijk doen door de plugin ‘redirection‘ te installeren in WordPress.

seo workshop voor bloggers
SEO workshop voor bloggers

De volgende SEO voor bloggers workshop

Heb je dit artikel gelezen en denk je nu: ‘Had ik die workshop ook maar gevolgd?’ Dat snappen we! Helaas wordt de workshop dit jaar niet meer gegeven. Kan je echt niet tot volgend jaar wachten? Stuur ons dan even een berichtje of e-mail, dan kunnen we altijd bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Wellicht kunnen we je verder helpen in een 2-op-1 SEO sessie of kunnen we een nieuwe workshop organiseren! Houd vooral onze website en de Facebook pagina van BlogBosses in de gaten voor alle andere interessante workshops die we de komende periode gaan organiseren.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.