Slecht nieuws, BlogBosses stopt

Gepubliceerd door BlogBosses op

Het begon eigenlijk allemaal het begin van dit jaar. Door de coronacrisis, ging ik, Evelyne, steeds meer nadenken over wat mij gelukkig maakt en hoe ik dit kan toepassen in mijn leven. Omdat ik niet overhaast een beslissing wilde nemen, dacht ik maanden na over of ik verder wilde met BlogBosses. En dan voornamelijk of ik mezelf over 5 jaar BlogBosses nog zag runnen. Het antwoord was helaas ‘nee’. Ik vertel je daarom vandaag het slechte nieuws: BlogBosses stopt in de huidige vorm.

Hoe het begon

Het begon eigenlijk allemaal in de zomer van 2017. Ik mistte andere bloggers om mee te sparren. In die tijd runde ik namelijk een reisblog, met een aantal gastbloggers, en ik kende verder geen bloggers in mijn omgeving. Ik besloot daarom om blogger meet-ups te organiseren.

Dit waren kleinschalige evenementen waarbij bloggers bij elkaar konden komen in een informele setting, om met elkaar te kletsen over het bloggen. Het was een gezellige boel. En ik ben nog altijd dankbaar dat er bloggers uit heel het land kwamen om deze meetings bij te wonen.

Ik leerde al snel de harde kern kennen. Het was echt een betrokken clubje mensen. Anne, en toen ook nog Marielle, kwamen allebei naar de meetings. Al snel volgde er een geluid vanuit de bloggers, dat ze graag wat meer structuur wilde tijdens de meetings. Ik had daar eigenlijk nog niet over nagedacht, en kwam net uit een burn-out. Ik zocht vooral gelijkgestemden, maar besloot het avontuur aan te gaan.

We besloten om de evenementen om te dopen tot een netwerkborrel en netwerklunch. Met als doel om een stukje kennis over te dragen en nieuwe mensen te leren kennen. Zodat je ook iets te doen had tijdens het evenement, zodat het minder ongemakkelijk was om elkaar te leren kennen.

Uiteindelijk besloten we in 2018 om met z’n drieën BlogBosses op te richten. Toen nog onder mijn eenmanszaak, we wisten nog niet zeker of we echt met BlogBosses verder wilden. Al snel bleek het voor Marielle niet haalbaar te zijn om met BlogBosses verder te gaan, en besloten Anne en ik samen de kar te trekken.

Uit het netwerkgroepje kwam Celine met de naam ‘BlogBosses’. We vonden het tof klinken en besloten dat dit de naam zou zijn waarmee wij verder zouden gaan.

Ook ging BlogBosses een andere kant op. Onze focus verschoof van hobby bloggers naar ondernemers en professionele bloggers.

Terug naar 2020

De coronacrisis kwam. Veel collega ondernemers konden nauwelijks het hoofd boven water houden en ik was net teruggeschaald van drie, naar twee bedrijven. Toch zag ik kansen. Ik besloot daarom om tijdens de crisis een derde bedrijf te beginnen: LOCALFAVS.

Begin 2020 voelde ik langzaam weer een burn-out opkomen. Ik dacht, door minder te gaan werken, dat ik mijn burn-out voor kon zijn. En het leek lange tijd ook goed te gaan.

Anne heeft in die tijd, dat ik overspannen was, een aantal werkzaamheden overgenomen. Vet lief van haar! Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Zo schreef zij meer blogposts bijvoorbeeld, zodat ik wat minder kon werken.

Waarom stoppen?

Halverwege 2020 ging het weer stukken beter met mij. Het voelde alsof ik alles onder controle had. Ik had weer motivatie en inspiratie. Kortom: ik zat bomvol ideeën om van BlogBosses een succes te maken. Anne en ik besloten om een VOF op te richten. Voor die tijd was het bij mijn eenmanszaak bijgeschreven en op 16 juli 2020 werd het een VOF.

Toch knaagde er wat. Ik kon mijn vinger er eerst niet goed opleggen. Ik wilde er eigenlijk ook niet naar luisteren, want we waren tenslotte net een VOF gestart. Ik wilde Anne niet teleurstellen, maar besloot toch mijn gevoel van twijfel te onderzoeken.

Er kwamen meerdere signalen in mijn leven die mij aan het denken hadden gezet. Een vriendin uit mijn mastermind die stopte met onze meetings. De foto’s die ik postte op social media waarop ik mezelf niet meer herkende. Een onderbuikgevoel dat ik een andere richting op moest. Ik probeerde het lange tijd te negeren en dacht dat het mijn eigen onzekerheid was.

Ik besloot de vraag bij iemand uit te zetten, die dichtbij mij staat. Hoe moest ik tegen Anne zeggen dat het niet goed meer voelde? Dat ik wilde stoppen met BlogBosses. Ik wilde niemand teleurstellen. Vooral niet iemand die zoveel tijd en energie in ons concept had gestopt.

Natuurlijk was het een flinke shock voor Anne. Ik had haar nooit verteld over mijn twijfels, ook omdat ik er eerst helemaal zeker van wilde zijn. En waarschijnlijk, nu jij dit leest, zal dit ook een shock voor jou zijn. Wellicht door onze grote plannen voor 2020, wellicht omdat alles aan de buitenkant mooier leek dan dat het was of een andere reden waardoor je het niet aan zag komen. Net nu BlogBosses aan het groeien is, besluiten wij om de stekker eruit te trekken.

Anne’s verhaal

Ik zal Anne vragen om ook haar kant van het verhaal uit te lichten. Dit is natuurlijk mijn verhaal. Mijn aanleiding om te stoppen met BlogBosses en verder te gaan met mijn twee andere bedrijven.

Wat ik nog het meeste hoop is dat er iemand is die ons bedrijf over wil nemen. Iemand die net zo gepassioneerd is over bloggen en Pinterest zoals wij dat zijn. Iemand die het leuk vind om jou te inspireren om alles uit jouw onderneming te halen.

We stoppen per 1 januari. Dat betekent dat wij hopen dat je ons in ieder geval nog tot die tijd wil steunen. En wellicht komt er nog een vervolg, met iemand anders die het stokje van ons overneemt.

Met BlogBosses is het namelijk altijd onze intentie geweest om jou te helpen met goede content. We hebben echt zoveel leuke reacties ontvangen in al die jaren. Het geeft mij een warm gevoel van binnen!

Wil je ons steunen?

Dat doe je door een like of een berichtje achter te laten via Instagram of Facebook. Of door iets aan te schaffen via onze website, want tot 1 januari staan er een aantal producten online die we met veel zorg en liefde hebben bedacht en hebben gemaakt om jou verder te helpen.

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan hebben we goed nieuws, want om je te bedanken, hebben we hoge kortingen. Ik zet al onze eigen producten nog even hieronder. Als je geen interesse hebt, sla dit stukje dan vooral over. 😉

Nogmaals, alleen maar liefde en dankbaarheid van mijn kant. Ik ben je zo dankbaar dat je ons hebt gesteund.

Liefs, Evelyne

Vergroot jouw online zichtbaarheid en vindbaarheid

Download onze gratis e-books / deze en deze

Werk aan je doelen met ons doelen document / nu van 7,99 euro voor 4,49 euro

Start met plannen met onze BlogPlanner voor 2021 / nu van 8,99 euro voor 4,99 euro

Koop onze poster om jouw werkplek op te fleuren / nu van 12,99 euro voor 2,99 euro

Volg een masterclass over SEO, om de vindbaarheid van jouw website te vergroten / nu van 53,99 euro voor 42,99 euro

Ga aan de slag met Pinterest, zodat je meer bezoekers naar jouw website trekt / nu van 53,99 euro voor 42,99 euro.

Of start deze laatste twee maanden met ons persoonlijk traject, waarmee je gecoacht wordt om meer uit jouw website en socials te halen. Van 399 euro voor 299 euro. Eventueel in termijnen te betalen.

Categorieën: Blogposts

0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.