Een succesvolle blogger worden doe je zo! Interview met Explore Utrecht

Gepubliceerd door BlogBosses op

Waarom ben jij begonnen met bloggen? Omdat je het leuk vindt, het een uitlaatklep is of misschien wel omdat je een succesvolle blogger wilt worden? Wij spraken Dainahara van Explore Utrecht. Ze runt een platform gericht op regio Utrecht en heeft meer dan 16.000 volgers op Instagram. Lees snel verder voor haar tips!

Lees ook: Hoe maak je tijd om te bloggen? Handige blogtips en trucs!

Over succesvolle blogger Dainahara

Acht jaar geleden begon Dainahara met haar blog Explore Utrecht. Ze deelde daar haar favoriete plekjes om te eten en winkelen. Inmiddels is zij niet meer de enige die de website bijhoudt. Samen met een aantal city experts vind jij er alle informatie over Utrecht en omgeving. Naast haar blog werkt Dainahara fulltime. Best wel druk dus, zo’n succesvolle blogger zijn.

Let op je cijfers

Een blog beginnen, dat kan iedereen. Maar deze blog laten uitgroeien tot een succesvol platform? Daar heb je een strategie voor nodig. Zomaar wat schrijven en hopen dat mensen het gaan lezen… Dat werkt niet.

Dainahara: “Je moet wel op je cijfers letten. Door naar je cijfers te kijken kun je ontdekken welke onderwerpen het goed doen en welke minder. Pas je artikelen daarop aan.”

Laat het los, je kunt niet perfect zijn

Ben jij perfectionistisch? Dat kan erg lastig zijn bij het opzetten van een succesvolle blog. Wij vroegen Dainahara hoe ze het volhield om regelmatig te publiceren op haar blog en tegelijkertijd een fulltime werkweek te hebben. “Ik laat het los. Als er een dagje geen artikel online komt, is dat ook niet erg. Soms kan het gewoon niet anders, en jezelf gek maken heeft dan geen zin.”

Een succesvolle blogger plaatst dus ook niet altijd even consequent. Wanneer je net begint heb je nog niet zo heel veel artikelen staan, maar hoe langer je bezig bent hoe voller je website wordt. Eens een dagje overslaan wordt een stuk makkelijker als je jouw lezers genoeg andere content kunt bieden. Je hoeft overigens niet elke dag een nieuwe blog online te zetten, zolang je er maar plezier in hebt en houdt.

Het hele interview bekijken?

Benieuwd naar het hele interview met blogger Dainahara, waarin ze nog veel meer tips geeft? Bekijk het interview hier en laat ons vooral weten wanneer je een succesvolle blogger bent volgens jou.


1 reactie

aneta · maart 25, 2019 op 4:39 pm

Super leuk interview meiden. Heel herkenbaar wat Dainahara zegt over de druk voelen voor het plaatsen van een blog. Ik had dit eerst ook maar nu gelukkig niet meer. Kwaliteit gaat voor kwantiteit zoals zij dit zegt. En dat is helemaal waar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.