Take the Leap membership van instaqueen Charlotte van ’t Wout

Gepubliceerd door BlogBosses op

In oktober lanceerde Charlotte van ’t Wout haar allereerste Take The Leap membership. Naast dat ze de bedenker is van de Instagram-cursussen, in korte tijd een vergaderlocatie-imperium opbouwde, lanceerde de onderneemster een nieuw concept: een Instagram-membership. Omdat we graag investeren in kennis en Charlotte naar ons idee altijd waarde biedt, werden we lid van het membership. Lees snel verder om de insights te lezen die we hebben opgedaan tijdens ons membership.

Het doel van het membership

Ondernemen is spannend en als zelfstandige heb je vaak het gevoel dat je alles alleen moet doen. En ook allemaal maar moet kunnen. Bij BlogBosses hebben we vaak enorm veel ideeën, maar vinden we het spannend om deze ook daadwerkelijk om te zetten naar producten of diensten.

Waarom wij lid werden

Het afgelopen jaar stond voor ons in het teken van zichtbaarheid en ontdekken. Ontdekken in wat we met BlogBosses willen, wie onze doelgroep is en hoe wij onze toekomst zien.

Afgelopen jaar hebben wij onze doelen bepaald met behulp van ons #workonyourgoals document, en voor dit jaar deden we dat gewoon weer opnieuw. Waarom? Omdat je nooit klaar bent met doelen stellen. Je kan ze namelijk elke keer weer bijstellen. Ook als je ze niet behaald, kan de koers van je onderneming wijzigen.

Eén van onze doelen voor volgend jaar is groeien. Groeien in het aantal volgers op sociale media, groeien op zakelijk en persoonlijk niveau en groeien in het aantal klanten.

Dat groeien, dat is iets waar het membership zich ook op richt. Aan je bedrijf werken in plaats van in je bedrijf werken. Voor ons was dat een reden om lid te worden bij Take The Leap. We investeren daarmee in de toekomst van ons bedrijf en als ondernemer.

Waar we veel aan hebben gehad

Inmiddels gaat het membership zijn derde maand in en vinden wij het wel tijd om eens te bekijken aan welke onderdelen we veel hebben gehad.

  • Cijfers
  • Elke maand een thema
  • Community van ondernemers

Cijfers

Het stukje financiën is binnen je bedrijf zo ontzettend belangrijk, en iets waar we bij BlogBosses echt nog wel dingen kunnen verbeteren. Het is het doel van Charlotte om financiën beter bespreekbaar te maken, en binnen het membership wordt hier dan ook uitgebreid aandacht aan besteed. Zo heb je het financiële uurtje (live te volgen via Instagram) en kan elke ondernemer delen hoe zij hun financiën aanpakken. Ook werd er in de eerste maand aandacht besteed aan het interne en externe dashboard, waarmee je inzicht krijgt in hoe je onderneming ervoor staat en waar je met je onderneming heen wil.

Omdat het hele dashboard te groot is om met je te delen, geven we graag wel wat inzicht in welke thema’s erbij horen.

Zo keken we voor ons interne dashboard naar de volgende thema’s: visie, cijfers, innovatie, mensen, verdienmodel, facilitair, processen en productiviteit.

Het extern dashboard bestaat uit: prijs, waarde, kwaliteit, service, naam, bereik, betrouwbaarheid en exclusiviteit.

Elke maand een nieuw thema

Elke maand kiest Charlotte een thema voor het membership. Denk aan hoe je in de media kunt komen, meer leren over affiliate bloggen, facebook advertising, of alles over het opzetten van een team. Dit thema zorgt ervoor dat je je richt op 1 ding tegelijk, en dat is heel prettig.

Je blijft je hierdoor constant innoveren op verschillende vlakken van je bedrijf. Doordat je geld betaald voor het membership en de content na een maand zo goed als verwijderd wordt, ben je ook sneller geneigd om actief deel te nemen. Als je dat niet doet gooi je namelijk je geld weg en verspil je de kans om kennis op te doen. Waardevolle kennis waarmee je jouw bedrijf groter maakt.

Community van ondernemers

Met meer dan 1.000 deelnemers zijn er genoeg mensen die je vragen kunt stellen als je er zelf niet uitkomt. En het mooie is dat iedereen elkaar heel graag wil helpen. Je hebt dus niet alleen de kennis van Charlotte, maar ook die van alle deelnemende ondernemers.

Wat dat betreft lijkt het membership op een grote community met gelijkgestemden die allemaal hetzelfde doel hebben: elkaar helpen om uit te groeien tot een succesvolle ondernemer.

Ook meedoen aan het maandelijkse Take the Leap membership van Charlotte van ’t Wout? Koop hier snel een kaartje! Het membership houdt er namelijk binnenkort mee op.


1 reactie

Hoe geef je een cursus op Instagram? - BlogBosses · juni 8, 2020 op 6:01 am

[…] 31 mei sloten wij ons 3 maanden durende Instagram membership af. Geïnspireerd op het membership van Charlotte van ’t Wout besloten we het in ons eigen sausje te gieten. In ons membership Bloggen als een Baas kon je meer […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.