Waarom zakelijk bloggen voor elke ondernemer belangrijk is

Gepubliceerd door BlogBosses op

Als ondernemer heb je tienduizend taken die je elke dag moet volbrengen. Naast ondernemer ben je natuurlijk ook gewoon mens en heb je diverse to do’s die elke dag op je lijstje staan te wachten totdat ze worden afgevinkt. Als het aankomt op marketing, mag zakelijk bloggen zeker niet ontbreken. Waarom? Omdat het ervoor zorgt dat je op een makkelijke manier veel klanten binnen kunt halen.

Beginnen met bloggen

Toen ik net begon met ondernemen, was ik al een fanatieke blogger. Ik schreef allerlei recepten en schreef over de weg naar een duurzaam leven. In de eerste instantie begon ik met bloggen om kennis te delen en om familie te inspireren. Maar naar mate de tijd vorderde merkte ik dat ik 5000 unieke bezoekers per maand trok naar mijn website.

Mijn blogposts werden graag gelezen en daardoor besefte ik dat ik er meer uit kon halen. Door het inzetten van advertenties en een webshop bijvoorbeeld. Naast dat mijn blogposts graag werden gelezen, werd ik ook als ervaringsdeskundige gezien op het gebied van een duurzamer leven. Het bracht dus eigenlijk alleen maar positieve dingen teweeg.

Wat is zakelijk bloggen

Ik schreef dus voornamelijk over mijn leven en gebruikte mijn blog als persoonlijke uitlaatklep. Toen ik ondernemer werd veranderde dit en zag ik het als een geweldige mogelijkheid om meer bezoekers naar mijn website te trekken.

Het verschil tussen zakelijk en persoonlijk bloggen zit hem in de tone of voice: de manier waarop je communiceert naar je bezoekers.

Je zal minder snel een persoonlijk verhaal vinden op een zakelijke website voor ondernemers, maar bijvoorbeeld wel artikelen met een persoonlijke insteek, zoals deze.

Waarom zakelijk bloggen

Ik heb ondertussen al een heel aantal klanten binnengehaald met mijn zakelijke blog. Waarom? Mijn online bezoekers lezen mijn blogposts en raken hierdoor geïnspireerd en geïnformeerd. Daarnaast merken ze dat ik expert ben en zijn daardoor sneller geneigd om mijn diensten af te nemen.

Hoe haal je alles uit jouw blog

Op 1 maart start ons Instagram membership Bloggen als een Baas. Hier vertellen we alles wat de afgelopen jaren hebben geleerd over zakelijk bloggen en hoe jij dit marketingmiddel inzet om meer klanten te werven.

Door op een juiste manier jouw blog in te zetten, vergroot je namelijk niet alleen je online vindbaarheid, maar krijgen bezoekers ook een beter beeld van wie jij bent als ondernemer en wat jij voor ze kunt betekenen.

BlogBoss Evelyne

Bloggen zit in Evelyne’s bloed. Met meer dan 5 jaar ervaring in het blogvak, kent ze ondertussen alle ins and outs van het schrijven van een persoonlijk artikel. Als founder van BlogBosses geeft ze tips over onder andere bloggen en online marketing. Daarnaast schrijft ze blogs in opdracht en start ze samen met Anne binnenkort met het membership @BloggenAlsEenBaas op Instagram.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.