fbpx

Wat is een affiliate webshop en is het iets voor jou?

Gepubliceerd door BlogBosses op

Heb je het al gezien? Wij bieden voortaan, naast onze eigen producten, ook een aantal boeken aan in onze webshop. Deze boeken hebben we niet zelf ingekocht. Nee, we zijn affiliate en verdienen er dus wat commissie mee. Weten wat affiliate is en of een affiliate webshop ook iets voor jou is? Lees dan snel verder.

Lees ook: Affiliate marketing kun je er echt geld mee verdienen?

Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing nou precies? Bij affiliate marketing krijg jij een kleine commissie voor de producten en diensten die jij verkoopt voor een ander bedrijf door middel van het plaatsen van advertenties via jouw websiteapp, nieuwsbrief en socialmediakanalen.

Er zijn verschillende programma’s waar je je kunt aanmelden als affiliate. Welke precies? Dat vertellen we je in dit artikel.

Fanatiek blogger? Waarom niet iets verdienen?

Wij zijn allebei fanatieke bloggers, en jij die dit leest bent dat waarschijnlijk ook. Anders zou je vast niet op zoek zijn gegaan naar meer informatie om professioneler te kunnen bloggen. En met bloggen geld te kunnen verdienen.

Wij vinden dat je als fanatiek blogger zeker geld mag verdienen aan je blog. Je steekt er immers veel werk en tijd in. Als ik kijk naar mezelf (Anne) was ik soms meer tijd aan mijn blog kwijt dan aan mijn werk, vanwege het schrijven van artikelen, het bijhouden van reacties en het promoten van mijn blog. Toen ik iets begon te verdienen was dat een extra motivatie om door te gaan met wat ik al deed. En inmiddels heb ik er mijn werk van kunnen maken. Niet alleen door affiliatie marketing, maar ook door diensten die ik aanbied.

Een affiliate webshop

Als blogger kun je werken met affiliate linkjes in je artikelen, of een widget plaatsen waarin je producten aanbiedt. Maar je kunt ook affiliate producten toevoegen in je webshop. Het proces is vrij simpel, maar er zitten wel wat haken en ogen aan.

Wij gebruiken WooCommerce (WordPress plugin) voor onze webshop, en hier heb je (ontzettend handig!) een mogelijkheid om aan te geven dat het product dat je toevoegt een affiliate product is. Daarna vul je de gegevens in zoals je altijd doet en plaats je de externe link in het juiste vakje. De omschrijving kun je ook eenmalig plaatsen, het enige waar je wel goed op moet blijven letten is of er prijsveranderingen zijn. Het kan een teleurstelling zijn voor je klant als de prijs hoger uitvalt dan zij van tevoren dachten.

Beveel alleen aan wat je zelf ook zou kopen

Ons advies: beveel alleen aan wat je zelf ook zou kopen. Wanneer jij iets aanbeveelt gaan mensen ervan uit dat je dat doet omdat je het zelf een goed product vindt. Dat is voor hen vaak ook de reden dat ze dat product óók aan willen schaffen. Iets aanbevelen wat je zelf niet interessant vindt kan er dan ook voor zorgen dat klanten een volgende keer niet meer via jouw webshop iets zullen bestellen. En dat is dan ook weer niet goed voor jouw eigen betrouwbaarheid en het bestaan van jouw blog.

Neem ons als voorbeeld: wij lezen best veel boeken over bloggen en ondernemen, maar vinden niet alle boeken even goed. Als wij jou een boek zouden aanbevelen dat we zelf niet goed zouden vinden, wat denk jij daar dan van? Misschien vind je het boek wél goed, maar als jouw smaak en stijl lijkt op die van ons vind je het boek waarschijnlijk niets. Zou je ons een volgende keer dan geloven als we zeiden dat we een boek aanraden? Denk dus kritisch na als je een webshop maakt over wat je gaat aanbevelen.

Ontdekken welke boeken wij lyrisch over zijn? Ga naar onze webshop!


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.