Wat is een webinar (en meer over ons webinar Pinterest)

Gepubliceerd door BlogBosses op

Afgelopen zaterdag gaven wij ons webinar ‘Maak Pinterest jouw business’ en dat vonden we enorm tof om te doen. In de aanloop naar het webinar toe hoorden we dat nog niet iedereen de term kende. Daarom delen we vandaag dit artikel met jou, zodat jij straks precies weet wat een webinar is en hoe je het in jouw voordeel kunt gebruiken.

Lees ook: Ik liet me te veel leiden door de cijfertjes

Wat is een webinar?

De term webinar komt voort uit de termen ‘web’ en ‘seminar’. Het is een evenement dat online wordt gehouden. Je kunt dus gewoon inloggen terwijl je thuis op de bank zit. Tijdens het webinar zie en hoor je de presentator, en vaak zie je een presentatie. Je kunt zelf contact opnemen met de presentator via de chat.

Voordelen van deelnemen

Wij merken dat het voor veel bloggers en ondernemers lastig is om tijd vrij te maken om naar een locatie toe te reizen. Je bent dan niet alleen de tijd van de workshop kwijt, maar ook de reistijd. Met een druk schema is dat niet altijd makkelijk.

Omdat wij onze kennis met iedereen willen delen besloten we dit keer te kiezen voor een webinar in plaats van een ‘live’ workshop. Het voordeel daarvan is dat jij gewoon achter je computer kruipt op het moment dat het webinar begint en je verder kunt met je dag op het moment dat het afgelopen is.

Ons webinar ‘Maak Pinterest jouw business’

Wat was het gaaf om zelf een webinar te geven! Van tevoren was ik (Anne) best wel een beetje zenuwachtig, je praat immers een uur lang tegen een computer en niemand praat terug. Maar de deelnemers stelden goede vragen en dat uur was zo volgepraat.

Dit is dus iets wat wij zeker nog vaker gaan doen! Om op de hoogte te blijven van onze workshops en producten kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief, dan hoor je het als eerste wanneer we weer iets organiseren. Ook in de maanden augustus en september komen er weer twee toffe evenementen aan, waaronder een workshop over hoe je jouw waarde als blogger kunt bepalen.

Ook later terug te kijken

Wist jij dat onze webinars ook op een later moment terug te kijken zijn? Omdat we merkten dat niet iedereen daarvan op de hoogte was heb je nu nog de kans om het webinar over Pinterest alsnog aan te schaffen. Je ontvangt van ons dan de link naar de replay waarmee je een maand lang toegang hebt tot het webinar.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.