Wat wij hebben geleerd van het eerste jaar BlogBosses

Gepubliceerd door BlogBosses op

In september was het alweer een jaar geleden dat wij BlogBosses gestart zijn. En in dat jaar tijd is er een HELE hoop verandert. We vertellen je graag over onze avonturen en wat wij hebben geleerd in het afgelopen jaar.

Van 3 naar 2

Ruim een jaar geleden begonnen we BlogBosses met zijn drietjes. Vol wilde plannen en ietwat ongestructureerd. Toch hadden we meteen al meer dan genoeg te doen (en dat is nooit meer veranderd). Zoveel zelfs, dat het misschien toch een beetje te veel was. Mariëlle stopte en Evelyne en Anne bleven over. Want stoppen, dat wilden we zeker niet!

Hoge pieken en diepe dalen?

Toch was het wel even lastig, die ene persoon minder. Want de combinatie van verschillende persoonlijkheden maakte ons heel sterk. Maar we vonden snel onze weg en gingen vol gas op weg naar onze eerste workshop: SEO, gegeven door Rutger Steenbergen van SEO Zwolle. Een hele succesvolle workshop. Al liep het iets anders dan we hadden verwacht, doordat we de prijs laag hadden gehouden, moesten we zelf wat geld bijleggen. Dat vonden we erg lastig.

Wat door het jaar heen volgde waren hoge pieken, maar soms ook wat kleine dalen. Laten we eerlijk zijn, ook niet alles kan meezitten toch? Zo hebben we onszelf dit jaar nog niet uit kunnen betalen. Daar hopen we volgend jaar verandering in te kunnen brengen.

In het eerste jaar hebben we volop geïnvesteerd in zichtbaarheid en groei. Waar we het tweede jaar de vruchten van hopen te gaan plukken.

We hebben geleerd: Wij zijn het waard

Een mantra dat we vanaf oktober in het leven hebben geroepen is: ‘wij zijn het waard’. Want wat we dit jaar ook hebben geleerd is dat wij het écht waard zijn. Daar zijn we zelfs zo van overtuigd dat we er een workshop én een webinar over gaven. Er zijn namelijk ook genoeg bloggers die met dit onderwerp moeite hebben. Zo behandelden we onderwerpen als: hoe bepaal je wat je waard bent en hoe zorg je ervoor dat je met de juiste pitch een opdracht binnensleept.

wat wij hebben geleerd van ons eerste jaar als blogbosses

Doen wat goed voelt

Wat vonden we het vorig jaar lastig om naar ons eigen gevoel te luisteren. Te vaak lieten we ons sturen door meningen van anderen. En alhoewel die meningen altijd vanuit een goed hart kwamen, zorgde het er soms wel eens voor dat we te veel tijd besteedden aan dingen die eigenlijk niet goed voelden. Inmiddels vinden we het makkelijker om te kiezen voor wat goed voelt. Komend jaar gaan we daar dan ook zeker mee door!

We hebben zóveel gecombineerde kennis

2 experts die elkaar gevonden hebben, beter kan het bijna niet. Evelyne weet álles van social media en Anne is thuis in het bouwen van websites. Beiden hebben we natuurlijk jarenlange ervaring met het schrijven van artikelen. We hebben zoveel kennis, dat we soms gewoonweg niet weten waar we moeten beginnen met het delen van deze kennis. Het liefste zouden we jullie ALLES leren, maar we hebben geleerd dat er maar 24 uur in een dag zitten 😉

We willen wel erg veel

En tja, meer dan die 24 uur op een dag hebben we gewoonweg niet. Alhoewel we het afgelopen jaar wel hard ons best hebben gedaan om meer dan 24 uur in een dag te proppen. Misschien wilden we afgelopen jaar ook wel een klein beetje teveel. We wilden ons volgersaantal laten groeien, 2 x per week een artikel plaatsen, workshops en webinars ontwikkelen en geven aan véél mensen en we zouden onszelf graag eens uitbetalen. Komend jaar gaan we echter niet minder hard, want in maart gaan we ons eerste membership lanceren.

Ons eerste membership

In dit membership leer je enorm veel, en dat is ook de reden dat het een membership van 3 maanden wordt. Wat je in ieder geval gaat leren:

  • Hoe schrijf je een pakkende titel, die lezers trekt?
  • Sneller leren schrijven
  • Zoekwoordenonderzoek doen
  • Hoe je omgaat met social media kanalen (Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn)
  • Je leert meer over zoekmachineoptimalisatie
  • En natuurlijk kun je ons alle vragen stellen die je wilt!

Wil je op de hoogte blijven van ons membership en je als eerste hiervoor aanmelden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan krijg je ook meteen tips en trucs voor bloggen.


0 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.