Werken aan jouw doelen (+ zo zag de eerste BlogBosses Borrel eruit)

Gepubliceerd door BlogBosses op

Namens BlogBosses de allerbeste wensen voor het komende jaar! Op naar een geweldig 2019, vol plannen om je blog te professionaliseren en om aan jouw blog skills te kunnen werken. Op 14 december gingen wij tijdens de BlogBosses borrel alvast aan de slag met onze doelen voor 2019. Dat deden we met behulp van het #WorkOnYourGoals document.

Enthousiaste deelnemers

Tijdens de eerste borrel waren we met een groep van 11 enthousiaste dames. Na een kennismakingsronde waarbij het de uitdaging was om iemand anders dan jezelf voor te stellen startten we met het reflecteren op 2018 en het doelen stellen voor 2019.

In groepjes van vier gingen we met het doelen document bepalen wat er in 2018 goed ging en wat er beter kon. Maar ook kijken naar hoe je concreet stappen kon bedenken voor 2019. Dit deden we aan de hand van het doelen document #WorkOnYourGoals.

Doelen vaststellen

Hoe heb jij het oude jaar afgesloten? Heb je terug gekeken naar wat je allemaal bereikt hebt? En heb je dan ook bekeken welke artikelen er goed, en welke juist minder goed hebben gepresteerd? Om je doelen voor komend jaar te bedenken is het goed om ook terug te kijken op het afgelopen jaar. Bovendien kan je enorm veel van leren.

Lees wat Dana vindt van het Doelen Document #WorkOnYourGoals

Het oude jaar afsluiten met een jaaroverzicht

Als je dan toch gaat kijken naar de beste en minder goed presterende berichten, verwerk deze dan meteen in een jaaroverzicht. De goed presterende berichten zijn de blogposts die veel gelezen zijn. En alle interessante artikelen in één blogpost, daar wordt elke lezer blij van!

Bovendien is het ook nog eens fijn voor je SEO om intern te linken. Het kan ook fijn zijn om je minder goed gelezen berichten op een rijtje te zetten. Op die manier ontdek je misschien een patroon en kun je bekijken wat er anders moet.

Ook is het goed om te kijken naar welke blogposts er niet goed werden gelezen. Ga na waar dat door zou kunnen komen. Wellicht was de titel niet pakkend, had je te weinig tekst, was de afbeelding niet mooi genoeg of is er een andere reden die je kunt bedenken? Je kunt deze blogposts altijd een update geven!

Blogplanner om gestructureerd te werken

Met de doelen op papier is het fijn om daar gestructureerd aan te kunnen werken. Daarom maakten wij een blogplanner, die alle deelnemers van de borrel ontvingen. Hier kun je jouw doelen in opnemen, maar ook bijhouden wat je aan inkomsten en uitgaven hebt én je blogs inplannen. Daarnaast bieden we je in de blogplanner de mogelijkheid om een social media planning te maken voor je artikelen. Zo wordt het professionaliseren van je blog toch een makkie?

Ook onze blogplanner is te vinden in de webshop. En wil jij ook graag werken aan je doelen, maar was je er niet bij met de borrel? Geen zorgen, in het document staat elke stap beschreven. Op die manier kun je ook zelf aan de slag! Het #WorkOnYourGoals document vind je in onze webshop.


2 reacties

Rob Stevens · juni 16, 2019 op 5:37 pm

Leuk de blog borrel, helaas heb ik deze nog even gemist, zo te zien was ik dan de enige man aanwezig, kortom het percentage mannen mag wat omhoog haha? 😉

Rob

    BlogBosses · juni 17, 2019 op 11:25 am

    Ja, jammer! Inderdaad waren er alleen vrouwen ;)!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.