Een zomerstop op je blog, iets voor jou?

Gepubliceerd door BlogBosses op

Je ziet het regelmatig, bloggers die voor een zomerstop kiezen. Tijdens deze stop wordt er niet of minder geblogd. Dat kan verschillende redenen hebben, die we vandaag toelichten.

Lees ook: Ik liet me teveel leiden door de cijfertjes

Waarom kiezen voor een zomerstop?

Of je nou blogt als hobby of professioneel, wanneer het lekker weer is zitten we allemaal liever in het zonnetje dan binnen achter een computer. Daarnaast gaan we in de zomer bijna allemaal wel op vakantie en/of zijn de kinderen vrij van school. Dat kan al genoeg reden zijn om te kiezen voor een zomerstop.

Maar je kunt ook kiezen voor een stop omdat je de zomer wil gebruiken om achterstallig onderhoud aan je website op te pakken. Bij veel bloggers zakken de bezoekersaantallen in de zomer wat in, dus deze periode is erg geschikt voor werk aan je website. Denk aan het optimaliseren van oude blogberichten, het opnieuw rangschikken van categorieën of het doen van zoekwoordenonderzoek.

Gebruik de zomer voor achterstallige klussen

Als blogger herken je het vast wel: eigenlijk heb je nog een paar oude artikelen die een update nodig hebben. Je hebt wat verweesde content waar je wat aan wil doen en eigenlijk wil je ook even al je socialmediakanalen nalopen om te kijken of er nog aanpassingen nodig zijn.

zomerstop

De zomer is hier het perfecte moment voor. Ga bijvoorbeeld een challenge met jezelf aan waarbij je elke dag een onderwerp op je blog aanpakt. Denk hierbij aan:

  • Laadsnelheid van je blog
  • Oude artikelen updaten
  • SEO nalopen en verbeteren
  • Plugins nalopen, welke gebruik je echt en worden deze nog steeds geüpdatet?
  • Je categorieën en tags nalopen
  • enz..

Helemaal stoppen vs omlaag in frequentie

Je kunt jouw zomerstop op 2 manieren vormgeven. Je kunt ervoor kiezen om helemaal te stoppen met het publiceren van blogs, tot de zomer voorbij is. Een andere mogelijkheid is het minderen van het aantal blogs. Schrijf je normaal 3 artikelen per week? Dan kun je nu kiezen voor 1 per week.

Denk wel na over hoe zoekmachines reageren op verse content. Publiceer jij veel blogposts en dan opeens niet meer, dan gaat het zoekmachines waarschijnlijk opvallen.

Het is beter voor de continuïteit om je blog te blijven optimaliseren en omlaag te gaan in de frequentie dat je post, dan helemaal niks meer te doen aan je website. Zijn bezoekersaantallen en de ranking in zoekmachines voor jou niet belangrijk? Dan is het geen probleem om de teugels even te laten vieren.

Waar je voor kiest, dat is afhankelijk van hoeveel tijd jij hebt om aan je blog te besteden. Wij hebben er dit jaar voor gekozen om géén zomerstop in te lassen, maar wie weet denken we daar volgend jaar wel anders over.


2 reacties

Ximaar · juli 8, 2019 op 7:27 pm

Voor mij (hobbyblogger( geen zomerstop. Zomers vallen me ook dingen op die ik kwijt wil. Wel doe ik aan vakantiestops, maar mijn vakanties vallen niet in de zomer. Vakanties zijn voor mij e-loos, ik wil dan niet gestoord worden en beziggehouden worden door het thuisfront.

Het is geen luxe om deze website te versnellen. Hij laadt met 5 seconde behoorlijk traag.

    BlogBosses · juli 8, 2019 op 8:10 pm

    Hi Ximaar, een vakantiestop kan natuurlijk ook! Ik kan me persoonlijk een vakantie zonder blog al bijna niet meer voorstellen haha. Dat is jaren geleden geweest ;). Wat betreft onze laadsnelheid, daar wordt aan gewerkt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.